Remy van der Wal naar SV Bedum

Remy van der Wal wordt met ingang van het seizoen 2017-2018 de nieuwe hoofdtrainer van de zaterdagtak van SV Bedum. Hij volgt de vertrekkende René Wollerich op.

De in Bedum geboren, getogen en woonachtige Van der Wal (40) is op dit moment trainer van vv De Pelikanen waar hij aan zijn tweede seizoen bezig is. Van der Wal tekent een contract voor één seizoen met een optie voor een tweede jaar. SV Bedum speelt op dit moment in de tweede klasse nadat het afgelopen seizoen is gedegradeerd.

Van der Wal heeft zijn hele voetbalcarrière gespeeld bij CVVB, één van voorgangers van fusieclub SV Bedum. Hij speelde twaalf seizoenen in het eerste elftal van CVVB. Na zijn actieve carrière als voetballer was Van der Wal assistent-trainer bij CVVB 1. In deze periode heeft hij twee keer de eindverantwoording voor het eerste elftal in handen gehad.

In 2015 besloot Van der Wal om buiten Bedum aan de slag te gaan als hoofdtrainer. Na twee seizoenen bij derdeklasser vv De Pelikanen strijkt hij nu weer neer op het oude nest. Van der Wal heeft in 2014 zijn TC-2 diploma behaald en heeft de ambitie om ook zijn TC1-diploma te gaan behalen. De oefenmeester is bij SV Bedum al actief als trainer/coach van JO9-1 en als Technisch Jeugdcoordinator binnen de jeugdopleiding.

Voorzitter Edwin van Zanten van SV Bedum is zeer te spreken over de nieuwe trainer. ‘Remy van der Wal is een echte Bedumer en verenigingsman. Na de sollicitatieprocedure, waarin we meerdere kandidaat-trainers hebben gesproken, zijn zowel bestuur als de spelersgroep en begeleiding van SV Bedum 1 van mening dat hij de meest geschikte kandidaat is om vanaf volgend seizoen hoofdtrainer van SV Bedum te zijn. Met de aanstelling kiezen we voor een trainer die de vereniging goed kent. Het bestuur, de spelersgroep en de nieuwe trainer zitten op één lijn wat betreft de ambities om SV Bedum in de komende jaren weer terug te brengen naar de eerste klasse.’

Van der Wal vertelt heel erg blij en tevens trots te zijn dat hij bij zijn eigen vereniging als hoofdtrainer aan de slag mag. ‘Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat dit mijn wens was’, aldus de oefenmeester. Hoewel de coach de vereniging door en door kent, was zijn aanstelling geen optelsom. ‘Dat zullen een hoop mensen wel denken, maar ik had geduchte tegenstanders. Het was hard werken om deze job binnen te halen.’ Het is ook wel een voordeel dat hij op minder dan een steenworp afstand van het sportpark woont. ‘Dat scheelt in ieder geval flink in de reiskosten’, grapt Van der Wal.

Hij geniet duidelijk van het moment, maar kijkt ook vooruit. Het seizoen is nog maar halverwege en met zijn huidige club De Pelikanen wil hij in ieder geval zorgen dat de derde klasse behouden blijft. ‘Dat gaan we niet eens proberen, het gaat gewoon lukken’, zegt hij zelfverzekerd.
Met dank aan SV Bedum

No Replies to "Remy van der Wal naar SV Bedum"