Siddeburen naar finaledag Eextahal

In de Eextahal in Scheemda is dinsdagavond de tweede voorronde gehouden van het Nieuwjaars Zaalvoetbaltoernooi. Voor de Kerst werd de eerste voorronde gehouden. Het is inmiddels de dertiende editie van het toernooi dat vorig jaar door het Winschoter WVV werd gewonnen.

Op de eerste pouledag  gingen de kruisfinales tussen respectievelijk BNC en FVV en de ontmoeting tussen Westerlee en MOVV. In de eerste wedstrijd brak Mijo Maros de score open voor BNC. Hij nam ook nummer twee voor zij rekening en toen Jordy Stubbe er 3-0 van wist te maken, was het pleit wel beslecht. Uiteindelijk zou het nog 4-1 worden. Westerlee en MOVV hadden na een doelpuntloze ontmoeting strafschoppen nodig om tot een beslissing te komen. Die namen de Midwolders beter en dus was ook voor hen een plek in de eindronde gereserveerd.

Dinsdagavond werd er voor aanvang van de wedstrijden nog een minuut stilte gehouden in verband met het ongeval op de Bornholmstraat in Groningen, waarbij drie dodelijke slachtoffers waren te betreuren. Twee van hen voetbalden bij HS ’88, dat normaliter ook aan het toernooi zou hebben deelgenomen.  De derde was een lid van vv Froombosch.

De aftrap van de avond werd verzorgd door de teams van Heiligerlee en titelverdediger WVV. Bas Snoek schoot Heiligerlee op voorsprong, maar het was Lars Koolhof die de stand gelijk wist te trekken: 1-1. De stekker ging er uit bij de Winschoters toen Gert Reininga er 2-1 van wist te maken en vervolgens gooiden Reininga en diens teamgenoot Jeroen Drent het duel definitief in het slot: 4-1.

Thuisclub SC Scheemda opende het bal tegen Drieborg en begon prima. Door treffers van Dirk ten Have en Arnoud Klooster kwamen de geelhemden op een 2-0 voorsprong te staan. Die gaven ze niet meer uit handen.

Het sterk geachte Omlandia had het zwaar. In het treffen met SGV kwamen de Ten Boersters weliswaar aan de leiding door een treffer van Martin Oudman, maar Schildwolder Jelte Bos wist het net ook te vinden en deed dat zelfs twee keer: 2-1. Jeroen Haan voorkwam dat Omlandia meteen al met een nederlaag geconfronteerd zou worden: 2-2.

Siddeburen had weinig moeite met Meedhuizen en won met 3-0 door treffers van Ruben van der Ploeg, Bjorn Puister en Frank Oostland. SC Scheemda kreeg daarna een oorwassing (0-5) van het ontketende Heiligerlee. Drieborg slaagde er aansluitend in om WVV verrassend op 1-1 te houden en de confrontatie tussen SGV en Siddeburen leek op een bloedeloze 0-0 af te stevenen. Het was echter good old Jos Hoeksema die de Schildwolders op voorsprong schoot. Zijn ploeg pakte daarmee drie belangrijke punten.

Omlandia wist wel van Meedhuizen te winnen, maar een hoofdrol zou er niet voor de witblauwen uit de hoge hoed rollen. WVV diende SC Scheemda opnieuw een forse nederlaag toe door met 5-1 van de gastheren te winnen en nadat Heiligerlee met 2-0 van Drieborg had gewonnen, volgde de ontknoping in Poule D tussen Siddeburen en Omlandia. Martin Oudman schoot de Omlandianen naar 1-0, maar Siddeburen liet zich niet van de wijs brengen. Maurice Jonkman zorgde voor 1-1 en Bjorn Puister zorgde zowaar voor 1-2. De winst voor Siddeburen was een feit. Men zou in ieder geval de kruisfinales halen. Dat deden ook Heiligerlee, SGV en de zondagtak van WVV.

Siddeburen wist nog een keer te stunten en zette in de kruisfinales Heiligerlee aan de kant. Het werd nog wel 1-0 door een treffer van Gert Reininga, maar Frank Oostland poetste die achterstand weg: 1-1. Reininga zou Heiligerlee nog een keer aan de leiding helpen (2-1), maar andermaal toonde Siddeburen veerkracht. Frank Oostland tekende voor 2-2 en daarna maakten Bjorn Puister (2-3) en Frank Oostland het karwei af: 2-4.

Laatstgenoemde zal zich nog wel eens achter de oren hebben gekrabd, want met een assist en drie goals in een wedstrijd was hij de man van de avond. WVV nam in de kruisfinale tegen SGV de leiding door een goal van Calvin Molenkamp. Ook nu was het echter Jos Hoeksema die zijn ploeg de weg wees: 1-1. Het bleek niet genoeg te zijn, want Niels van Delden maakte er 1-2 van en uiteindelijk tekende Calvin Molenkamp voor de 1-3 eindstand. Naast Siddeburen had ook WVV zich voor de finaleronde geplaatst.

Na afloop stonden de gezichten bij SGV wat zuur en dat was niet geheel onbegrijpelijk, want men leek regelrecht op een finaleplek af te stormen. In het zicht van de haven nam het Schildwolder voetbalschip echter de verkeerde route. Een weg die ook Omlandia niet veel heeft gebracht. Beide teams kunnen zich op andere zaalvoetbalverplichtingen richten.

No Replies to "Siddeburen naar finaledag Eextahal"