Opnieuw Europese toppers naar Eurocup

Eurocup Delfzijl heeft voor de jubileumeditie wederom nieuwe topclubs vastgelegd. FC Schalke ’04, Club Brugge en Juventus debuteren op het hoog aangeschreven toernooi dat plaatsvindt op zaterdag 7 en zondag 8 januari 2016.

Naast deze drie debutanten en vaste bespeler Regioteam Eurocup, komen FC Groningen, Sparta Rotterdam, AZ Alkmaar, sc Heerenveen, Ajax, Chelsea, KV Mechelen en Werder Bremen opnieuw naar het Groningen Seaports Stadion, zoals de topsporthal van de Brede School Noord tijdens Eurocup Delfzijl wordt genoemd.

Eurocup Delfzijl organiseert begin januari z’n eerste lustrum. De topclubs die mee willen doen aan dit unieke jeugdtoernooi wordt elk jaar groter. De eerste editie vond plaats in 2013 en daaraan deden de buitenlandse clubs Hamburger SV, KV Mechelen en het Deense Randers FC mee. Vijf jaar later doet een topclub als Chelsea voor de tweede keer mee, omdat het vorig jaar goed is bevallen. De organisatie is enorm tevreden dat grootmachten FC Schalke ’04 en Juventus debuteren tijdens het lustrum. ‘De komst van zulke grote clubs zegt genoeg over de kracht van dit toernooi. Daar moeten we trots op zijn’, vertelt organisator Nick de Groot.

Daarnaast is het mooi om te zien dat clubs die vanaf het eerste uur meededen jaarlijks terugkeren. Dat zijn in dit geval FC Groningen, AZ Alkmaar, sc Heerenveen, Sparta Rotterdam en natuurlijk KV Mechelen. Stuk voor stuk clubs met een goede jeugdopleiding. ‘Ook Ajax komt voor het tweede jaar op rij, omdat ze tevreden waren over de editie van vorig jaar’, benadrukt De Groot.

‘Het strikken van deze clubs hebben we kunnen realiseren met dank aan onze sponsors. Daar zijn we trots op. Het is prachtig om te zien dat veel bedrijven uit de regio Eurocup Delfzijl volop steunen. We merken dat ook bedrijven buiten de regio een steentje willen bijdragen aan dit evenement. Dat is heel positief en ook zeker noodzakelijk voor Eurocup. Zonder sponsors kun je geen evenement als dit organiseren’, zegt mede-organisator Roy Boxmeer.

Speciaal voor de sponsors wordt op zondagmiddag 8 januari tijdens Eurocup Delfzijl een netwerkbijeenkomst georganiseerd. Foppe de Haan is tijdens deze bijeenkomst te gast als spreker in de sponsorruimte van het Groningen Seaports Stadion. De 73-jarige Fries leidde sc Heerenveen ooit naar plaatsing voor de Champions League en Jong Oranje naar twee EK titels. De Haan is authentiek in zijn werkwijze en in zijn presentaties. En hij is als karakteristieke bekende Nederlander zo’n gewoon mens is gebleven. Daar houden we van bij Eurocup Delfzijl.

Eurocup Delfzijl trekt elk jaar meer publiek. Door de sfeerverlichting, muziek en spectaculaire optredens van regionaal talent, wordt topvoetbal op een unieke manier met entertainment gecombineerd. Toegangskaarten zijn, zolang de voorraad strekt, te reserveren via de website van Eurocup Delfzijl. In de aanloop naar het spektakel sprak EemsmondSport met mede-organisator Roy Boxmeer en maakte een korte impressie van de opbouwwerkzaamheden.

No Replies to "Opnieuw Europese toppers naar Eurocup"