Winst Corenos en VVSV ’09 bij Hogeland Cup

In sporthal De Mencke in Uithuizen stond vrijdagavond het damesvoetbal centraal. In de Poules D3 en D4 werd bijna net zo fanatiek om de prijzen gestreden als tijdens de voorgaande avonden. Met name in D4 was de strijd letterlijk tot aan het laatste doelpunt ongemeen spannend. Uiteindelijk ging de winst naar Corenos (D3) en VVSV ’09 (D4).

In Poule D3 begon het Roodeschoolster Corenos met een 2-1 zege op de leeftijdsgenoten van Holwierde en wist SC Loppersum op de valreep nog met 3-2 van Rood Zwart Baflo te winnen. Holwierde herstelde zich daarna van de eerder geleden nederlaag en versloeg de Bafloërs met 2-1.  Corenos was nadrukelijk op jacht naar poulewinst en onderstreepte die intenties door met 4-1 van de Lopsters te winnen. In hun laatste duel klopten ze ook Rood Zwart Baflo met duidelijke cijfers (4-0) en dus was de doelstelling bereikt. De laatste winst in deze poule was voor SC Loppersum, dat met Holwierde afrekende: 3-1.

Zoals reeds gememoreerd werd er met net iets meer belangstelling naar de verrichtingen in D4 gekeken omdat daarin thuisclub Noordpool UFC in actie kwam. De Uithuizers, die zich rustig debutanten mochten noemen en volop in een leerproces zitten, kregen in het openingsduel met 0-2 op de broek van De Fivel. Vervolgens kreeg Meedhuizen  met 1-3 klop van de dames van de Marnebewoners VVSV ’09, maar herstelden de groenen zich enigszins door daarna met 2-1 van Noordpool UFC te winnen.

Dat De Fivel en VVSV ’09 om de hoofdprijs zouden gaan strijden was wel duidelijk. In het onderlinge treffen hielden beide ploegen elkaar in evenwicht (1-1) en dus zouden de laatste wedstrijden de beslissing moeten brengen. De ploeg uit Zeerijp maakte korte metten met de uitgebluste Meedhuizers en staken een 1-5 overwinning in de knip.

VVSV ’09 wist vervolgens wat hen te doen stond. Er zou minimaal vijf keer gescoord moeten worden, zonder een tegengoal te krijgen, om de toernooiwinst te kunnen opstrijken. Dan zou men namelijk op doelsaldo winnen. Lange tijd had het er alle schijn van dat men een goal te kort zou komen, maar bij het scheiden van de markt lag nummer vijf toch tegen het nylon en was het voor De Fivel balen geblazen. Een schrale troost was dat ze met Ciska de Vries, zevenvoudig doelpuntenmaker, wel de beste speelster van het toernooi leverden.

No Replies to "Winst Corenos en VVSV '09 bij Hogeland Cup"