Vrouwen SV Bedum pakken toernooiwinst

Terwijl verschillende jeugdteams van SV Bedum in sporthallen hun wedstrijden voor de Wintercup speelden, andere bij SV Bedum betrokkenen al in het clubhuis aan een biertje zaten en de voorzitter mooie plannen voor de toekomst bekend maakte tijdens zijn nieuwjaarsrede, wisten de dames van SV Bedum VR1 de finale van de Hogeland Cup in Uithuizen te winnen. In de eindstrijd werd met het Sauwerder SIOS afgerekend.

De Bedumer dames hadden de poulewedstrijden in de eerste ronde afgesloten met een tweede plek achter de sterke vrouwen van vv Winsum en dus konden ze zaterdag tijdens de finaledag om de prijzen gaan strijden. Winsum moest het opnemen tegen de vrouwen van SIOS, de nummer vier in de poule en SV Bedum speelde tegen de als derde geeindigde dames van EKC.

Terwijl de dames van SV Bedum bezig waren met het voorbereidende praatje voor de wedstrijd tegen EKC, zagen ze dat Winsum het moeilijk had tegen SIOS en dat de Sauwerders uiteindelijk met 2-1 aan het langste eind wisten te trekken. Het betekende de zoveelste verrassing in het toernooi.

Omdat Winsum tijdens de poule-avond al met 5-0 van SV Bedum had gewonnen en vorig jaar de Cup had gewonnen, werd dit team gezien als de belangrijkste kandidaat om wederom de Hogeland Cup mee naar huis te nemen. Na de winst van SIOS op deze belangrijke titelkandidaat gloorde er dan ook hoop in de ogen van de Bedumer dames. Maar dan moest eerst nog wel even met EKC worden afgerekend, dat op het veld in dezelfde competitie speelt en hoewel in november nog met 3-2 werd verslagen, zich niet zomaar gewonnen zou geven.

De dames van SV Bedum begonnen echter sterk en kwamen terecht op een 1-0 voorsprong door Milanne Bouma. Hierna kwam EKC nog terug op 1-1, waarna Bedum uitliep naar 3-1 door treffers van Bouma en Sikkema. EKC scoorde nog één keer (3-2), waarna de dames uit Bedum stand hielden onder aanvoering van de sterk keepende Aniek Batema. En dat resultaat leverde uiteindelijk die verrassende finale op.

Tijdens de poule-avond hadden de Bedumers al met 2-0 van SIOS gewonnen en ook tijdens de finale was SV Bedum gedurende de wedstrijd sterker en kwam de overwinning geen moment in gevaar. Het verschil in kwaliteit werd echter slechts uitgedrukt in maar één mooi doelpunt van Anouk Sikkema: 1-0. Die ene treffer bleek echter goud waard. Hierdoor werd SV Bedum Vr1 namelijk de verrassende winnaar van de Hogeland Cup.

Naast de overwinning van het team werden nog twee dames extra in het zonnetje gezet. Milanne Bouma werd gehuldigd als topscorer van het toernooi en Anouk Sikkema werd uitgeroepen tot meest waardevolle speelster. De dames zullen hun titel zeker gaan verdedigen.

No Replies to "Vrouwen SV Bedum pakken toernooiwinst"