14e editie Delfdam-toernooi van start

In de Damster sporthal Eelwerd is zaterdag een begin gemaakt met de veertiende editie van het 35+ Delfdam-voetbaltoernooi. Het wordt gekscherend wel het toernooi van de ‘belegen benen’ genoemd. Maar ook op hun niveau is deze categorie voetballers allesbehalve aan een gezapig toernooitje bezig. De strijd om de prijzen wordt ook hier verbeten uitgevochten, al staat plezier maken hoog in het vaandel.

De jaarlijkse reünie van voetballiefhebbers laat iedere keer weer een scala aan spelers zien die hun sporen op het echte gras ruimschoots hebben verdiend. Zij willen ook in de nadagen van hun inmiddels beëindigde of afbouwende voetballoopbaan lekker bezig zijn. Sommigen gebruiken het toernooi om de stilte tussen twee competitiehelften te overbruggen, anderen spelen binnenshuis omdat ze het nog altijd leuk vinden om een balletje te trappen.

De Damster Voetbal Combinatie (DVC) wist het toernooi vorig jaar op zijn naam te schrijven door in een spannende finale de buren van NEC Delfzijl (zondag) te kloppen. DVC 2 won de finale met 4-3 nadat ze dertig seconden voor tijd nog met 3-2 achter hadden gestaan.

Het was dus aan de balvirtuozen van weleer uit Appingedam om goed uit de startblokken te komen, wilden ze hun kandidatuur voor de eindstrijd meteen duidelijk maken. Het toernooi begon echter met een historisch duel tussen Appingedam 2 en De Pelikanen. De beide verenigingen die dit jaar samensmelten, hielden elkaar keurig in evenwicht: 2-2. Farmsum wist zijn beide duels winnend af te sluiten met een doelsaldo van zeven voor en slechts één treffer tegen.

In Poule B begon DVC 2 uitstekend door met 5-1 van NEC Delfzijl 2 te winnen. In het treffen met het eerste team van de Delfzijlsters kwamen de Damsters echter niet verder dan 2-2. Omdat ook andere teams steken lieten vallen, blijft de race naar de finales interessant.

De komende zaterdagen zal het in Eelwerd opnieuw een drukte van belang worden. De finaledag van het toernooi staat gepland voor zaterdag 4 februari. De uitslaagen van de eerste avond luiden als volgt:

Poule A
Appingedam 2 – De Pelikanen 2-2
Wagenb. Boys – Farmsum 0-1
De Pelikanen – NEC Delfzijl 5 3-1
Appingedam 2 – Wagenb. Boys 3-1
Farmsum – Holwierde 6-1
Appingedam 2 – Holwierde 2-2
Appingedam 2 – NEC Delfzijl 3 3-1

Poule B
NEC Delfzijl 2 – Poolster 2-2
DVC 2 – NEC Delfzijl 2 5-1
NEC Delfzijl 4 – Poolster 0-1
DVC 1 – Appingedam 1 2-1
NEC Delfzijl 1 – DVC 2 2-2
Appingedam 1 – NEC Delfzijl 4 1-2
NEC Delfzijl 1 – DVC 1 2-0

No Replies to "14e editie Delfdam-toernooi van start"