Omlandia schiet niks op met punt

Twee gemakkelijk gegeven, maar wel rake strafschoppen hebben in Ten Boer een 1-1 eindstand opgeleverd in het duel tussen thuisclub Omlandia en het Harener Gorecht. Voor de gastheren waren de druiven wat zuur, want de gelijkmaker viel pas in de extra tijd.

Het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen bedroeg voor de aftrap op het kunstgras slechts één punt en dus hadden beide ploegen veel belang bij een goed resultaat. Het eerste half uur van de wedstrijd was voor Gorecht, dat dichter bij de openingstreffer kwam dan de gastheren. Doelman Willem Bouwkamp wist zijn domein echter voor doorboring te behoeden.

Na een minuut of vijfentwntig moest de sluitpost al zijn talenten inzetten om een halve omhaal onschadelijk te maken en hij deed dat prima. Het was even wachten op een dreigende aanval van Omlandia. Die kwam er na een dik half uur spelen. Martin Oudman had het voorbereidende werk van Jeroen Haan moeten verzilveren, maar schoot het leer in het zijnet. Ook Haan zelf dook een keer voor de neus van de Harener goalie op, maar mikte langs de verkeerde kant van de paal.

Na de wisseling van speelhelft bleef de spanning nog enige tijd op het duel staan. Het was de vraag wie er als eerste zou scoren. Dat dit geen gemakkelijke opgave bleek te zijn, werd steeds duidelijker. Na een dik uur spelen probeerden de gasten het maar eens van afstand. Ook dat leverde niet het gewenste resultaat op. Een vrije trap werd simpel opgepikt door Bouwkamp en naarmate de tijd vorderde, had het er alle schijn van dat één treffer wel eens de beslissende zou kunnen worden.

Het duel was voor driekwart gespeeld toen Jeroen Haan binnen het strafschopgebied werd vastgehouden. De scheidsrechter was resoluut en deponeerde de bal op elf meter van het doel van Gorecht. Haan besloot het klusje zelf te klaren en schoot de witblauwen op voorsprong: 1-0.

Gorecht moest in de achtervolging, wilde het in ieder geval nog een goed resultaat mee naar huis nemen. De beste kansen waren echter voor de thuisclub. Dat kreeg, al waren het dan ook geen grote, de mogelijkheden om het duel definitief naar zich toe te trekken. Een schot van Martin Oudman kon nog verdedigd worden en voor Kees van der Wolde was het jammer dat er niemand bij de tweede paal stond toen hij na een prima actie het leer daar deponeerde.

Het uitblijven van de bevrijdende treffer zou Omlandia duur komen te staan, want in de 92e minuut lag de bal andermaal op de stip, maar nu op elf meter van Bouwkamp. Jan Oosterbeek ging het kopduel aan met zijn directe tegenstander en maakte daarbij in de ogen van de onpartijdige een overtreding. Bouwkamp had geen verweer op de inzet van Thijs Hekman en daarmee kreeg de formatie van trainer Bert Vos toch nog het punt dat men eigenlijk wel had verdiend: 1-1.

Met de remise schieten beide ploegen niet veel op, vindt ook trainer Freddy Strating van Omlandia. ‘Hier kopen we niks voor. Een driepunter was wel lekker geweest, al moet ik toegeven dat het gelijkspel over de hele wedstrijd bekeken wel terecht is. Het is alleen zuur dat je op deze manier een overwinning aan je neus voorbij ziet gaan.’

Strating vindt dat de strafschop van Gorecht erg gemakkelijk werd gegeven. ‘Er was eigenlijk niet zoveel aan de hand. Ik vond het een hele zware straf en dat heb ik de scheidsrechter na afloop ook verteld. Zijn excuus was dat dit bij onze strafschop niet anders was geweest.’

Komend weekeinde moet Omlandia op bezoek bij slotlicht Drenthina, dat dit seizoen nog maar een overwinning wist te boeken. Strating wil echter niets weten van een gemakkelijk optelsommetje. ‘Natuurlijk willen we daar graag winnen, maar zo eenvoudig gaat dat echt niet worden’, vindt hij.

* Omlandia – Gorecht 1-1 (0-0). Jeroen Haan 1-0 (strafschop); Thijs Hekman 1-1 (strafschop). Foto: Menne Tillema.

No Replies to "Omlandia schiet niks op met punt"