Simpele zege SV Bedum op Froombosch

SV Bedum heeft in eigen huis op simpele wijze (4-0) afgerekend met het bezoekende Froombosch. Het team van trainer Johan Postma, dat in september met 3-4 onderuit was gegaan, kon geen vuist maken op het Bedumer kunstgras en was, na wat spaarzame kansen, maar wat blij dat de gastheren zich in de afwerking niet al te scherp toonden en het uiteindelijk bij vier treffers lieten.

Froombosch was met niet al te veel illusies naar Bedum afgereisd. De bezoekers hadden de strafexpeditie van vorig seizoen nog ergens achter in het geheugen opgeslagen en wilden niet opnieuw tegen een fikse nederlaag aan lopen. Men begon met een echte libero als slot op de deur en had ook snode plannen met het verdedigen van het doel. Arne Dijkhuis mocht zijn domein de eerste helft schoon zien te houden en na de thee was die rol toebedeeld aan Job Smit.

De uitleg van coach Postma luidde als volgt: ‘We zijn er nog niet uit met welke doelman we volgend seizoen willen starten en dus testen we ze allebei.’ Het zou niet zo veer komen, want hier en daar kenden de spelers wat pijntjes waardoor Smit als veldspeler achter de hand werd gehouden en later ook nog zou invallen.

Froombosch kon in de beginfase nog aardig meekomen en kreeg zelfs een tweetal mogelijkheden om de score te openen. Uit een voorzet van Tobias Zuur kopte Vincent Zweep echter te zwak in en een pegel van Tim Schreijer miste het doel eveneens. Laatstgenoemde en neef Martin waren de meest opvallende spelers bij de blauwhemden. Ze zochten elkaar veelvuldig op en slaagden er sporadisch in om voor wat onrust te zorgen.

SV Bedum bleef rustig spelen, maakte goed gebruik van de vleugels en had vooral op links veel snelheid in huis met Job Mol. Het was dan ook niet toevallig dat hij verantwoordelijk was voor de eerste goal van de middag. Doelman Dijkhuis en verdediger Derk Hofman kwamen er niet uit toen de bal in de zestien werd gepompt en vervolgens profiteerde Mol: 1-0.

De doelpuntenmaker kreeg na een klein half uur opnieuw de mogelijkheid om te scoren, maar nu werd zijn inzet over de lat getild door Dijkhuis. Een van de weinige keren dat Froombosch voor de neus van doelman Lammert Lankman opdook, kon in de 31e minuut genoteerd worden. Een snel genomen vrije trap van Martin Schreijer belandde bij neef Tim, maar diens schot werd gekraakt en vloog over de deklat.

Het handjevol toeschouwers dat zich de moeite had getroost om naar het sportpark te komen, had nog maar nauwelijks langs het veld plaatsgenomen of de bal lag andermaal achter Dijkhuis. Het lobje van Luuk Brands, na goed voorbereidend werk van Robbert Wal, mocht er zijn en werd uitbundig gevierd: 2-0.

De gastheren hadden het duel nu definitief in de knip. Froombosch was niet bij machte om enige druk te zetten en liet de Bedumers het spel. De thuisclub sprong nogal slordig om met de mogelijkheden die men kreeg. De grootste kans kreeg Mol. Hij had de bal voor het inknikken, maar kopte naast de kooi van Lankman.

Naarmate de tijd verstreek, begonnen de kleumende supporters steeds meer naar de warme kachel te verlangen. Ze bleven echter staan en kregen nog twee treffers voorgeschoteld. Nummer drie was afkomstig van Luuk Brands. Na een afgeslagen corner werd de bal op het middenveld opgepikt en vervolgens diagonaal door de Bedumer tegen het nylon gekegeld: 3-0.

Vlak voor tijd was het kwartet compleet. Thijs Helder mocht vanaf eigen helft ongehinderd opstomen en besloot zijn geluk ook eens te beproeven. Zijn rush betekende 4-0 en dat was tevens de eindstand. ‘Mijn dag is goed’, sprak de doelpuntenmaker na afloop glunderend.

* SV Bedum – Froombosch 4-0 (1-0). Job Mol 1-0; Luuk Brands 2-0; Luuk Brands 3-0; Thijs Helder 4-0.

No Replies to "Simpele zege SV Bedum op Froombosch"