AnKo-toernooi in actie voor goed doel

Anno Wassing en Koos Sikkema organiseren zaterdag 3 juni, samen met andere vrijwilligers van SV De Heracliden het AnKo-toernooi. Dit toernooi kent een ‘zaal-geschiedenis’ die van de jaren negentig dateert. Het AnKo-toernooi krijgt dit jaar een moderner jasje met daaraan gekoppeld een goed doel.

SV De Heracliden heeft ervaring met het voetballen en actievoeren voor een goed doel. Zo werd er voor ‘Spieren voor Spieren’ in het seizoen 2011-2012 actie gevoerd. Deze keer doet men het wat kleinschaliger waarbij voetbalplezier gecombineerd wordt met het inzamelen van geld voor zieke kinderen die in het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen verblijven.

Een ziekenhuisopname van een kind kan voor een grote impact zorgen. Het vertrouwde om je heen valt weg en maakt plaats voor veel onzekerheden. Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis streeft ernaar om het verblijf aangenamer te maken door in te springen op de in de behoefte van ouder en kind. Het Beatrix Kinderziekenhuis is  onderdeel van het UMCG. ‘Wij zijn gezond en kunnen sporten. Wij willen graag via dit toernooi laten zien dat we aan de zieke kinderen denken en iets voor ze doen’, zegt de organisatie.

Het AnKo toernooi is een 35+  7 tegen 7 toernooi (veld) waarin twintig teams gaan strijden om de AnKo bokaal 2017. Elk deelnemend team betaalt vijftig euro inschrijfgeld. Dat komt in zijn geheel bij het goede doel terecht. Het staat teams uiteraard vrij om ook zelf actie te voeren voor het goede doel en hier op de speeldag een extra gift te doen.

De sportieve dag wordt afgesloten met een gezellige avond vol muziek en lekkere hapjes. Alle deelnemende teams zijn hierbij van harte welkom. Sportverenigingen en bedrijven zijn welkom om aan het toernooi deel te nemen. Snel reageren is een vereiste, want bij twintig aanmeldingen is het toernooi  volgeboekt. Opgeven kan via het e-mailadres ankotoernooi@hotmail.com

Nadat het inschrijfgeld is ontvangen is de inschrijving definitief en ontvangt men een bevestiging per e-mail. Activiteiten rondom het AnKo-toernooi zijn te volgen via de Facebookpagina Anko Toernooi. Op deze pagina kan men de organisatie van dit toernooi volgen en zullen de deelnemers richting 3 juni helemaal op scherp worden gezet. Uiteraard zal daar ook vermeld worden waar de opbrengst van het toernooi specifiek voor gebruikt zal gaan worden.

No Replies to "AnKo-toernooi in actie voor goed doel"