Grunn MoveS met CSG Groningen

In de kantine van CSG Wessel Gansfort in Groningen was onlangs veel belangstelling voor de info van Grunn MoveS. Met Grunn MoveS wil de CSG in Groningen leerlingen inspireren om in beweging te komen tegen MS. We doen dat door deel te nemen aan het evenement Klimmen tegen MS en misschien ook wel ArenA MoveS. Een van de scholen bevindt zich in Winsum.

De leerlingen van de CSG-scholen gaan zich sportief en financieel inzetten voor een ander. Zo zal er dit jaar nog een projectweek zijn waarin de leerlingen nader kennismaken met de ziekte MS. De leerlingen kunnen ervaren hoe het is om te leven als ze bijvoorbeeld tijdelijk niets of minder kunnen zien, hun benen of armen niet kunnen gebruiken. Daarnaast zullen er nog een aantal evenementen worden georganiseerd om geld op te halen voor klimmen tegen MS.

In het schooljaar 2015/2016 heeft een leerling van de CSG deelgenomen aan Klimmen tegen MS. De school heeft de leerling destijds ondersteund door een sponsorloop te organiseren voor de klassen 1 tot en met 3. Dit resulteerde in een opbrengst van bijna tweeduizend euro.

Een geweldige opbrengst, maar het viel vooral op dat er in de aanloop naar en tijdens de sponsorloop een grote saamhorigheid ontstond. Leerlingen gingen samen de deuren langs om te vertellen waar de opbrengst van de sponsorloop naartoe ging, namelijk onderzoek naar multiple sclerose (MS). Er is veel awareness gecreëerd voor de ziekte. De leerlingen werden zich bewust van hun vrijheid en gezondheid. Dit moest en zou een vervolg hebben en dat gaat gebeuren.

Ook u kunt deelnemen en in beweging komen tegen MS. Geïnteresseerd als deelnemer aan Klimmen tegen MS of ArenA MoveS? Of wilt u meer weten als sponsor of algemeen geïnteresseerde? Lees dan verder op facebook.com/GrunnMoveS, mail naar grunn@moves.ms of bel met Ard Hofman op telefoon 06-51836873.

No Replies to "Grunn MoveS met CSG Groningen"