EemsmondSport huldigt regionale toppers

In de Op Roakeldaishal in Warffum is schaatser Marcel Bosker uit Ten Boer tot sportman van 2016 uitgeroepen. Taekwondo Academie Jan Ekema uit Appingedam pakte de eerste prijs in de categorie Sportploeg van het Jaar, zwemster Marije Oosterhuis uit Delfzijl werd tot sportvrouw gekroond en de titel sporttalent ging naar Maud Visscher uit Holwierde. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de vierde editie van het Noord-Groninger Sportgala, georganiseerd door de Stichting EemsmondSport Delfzijl.

Marcel Bosker werd vorig jaar met overmacht kampioen bij de junioren. Bij de neo-senioren is hij inmiddels ook iemand om rekening mee te houden. Marije Oosterhuis deed mee aan de Paralympische spelen in Londen. De Delfzijlster raakte gehandicapt door een tumor in de spieren van een been. Zij bevond zich tijdens de uitreiking in Spanje, maar dankzij een beeldverbinding kon ze de sfeer van het sportieve feest toch nog een beetje proeven.

Namens de Taekwondo-selectie van Jan Ekema nam dochter Anna Ekema de felicitaties n ontvangst van presentator Theo Sikkema. Ze vertelde blij verrast te zijn. ‘Het is een stuk waardering voor onze tak van sport’, aldus de Damster. Op het vorig jaar gehouden WK in Birmingham grossierde de selectie in medailles. Tot sporttalent werd uitgeroepen Maud Visscher uit Holwierde. Zij is meervoudig Noord-Nederlands kampioen op meerdere atletiekonderdelen.

Bijna tienduizend mensen hadden hun stem uitgebracht op de twintig genomineerden, die voor het overgrote deel bij de uitreiking aanwezig waren. Naast wethouder Kor Berghuis van de gemeente De Marne waren ook de sportwethouders van de DEAL-gemeenten Delfzijl, Eemsmond en Appingedam bij het gala aanwezig. Aan wethouder Harald Bouman van Eemsmond was de eer om twee van de vier prijzen uit te reiken.

Voor de overige twee titels had de Stichting EemsmondSport Delfzijl, organisator van het sportgala, twee voormalige winnaars weten te strikken. Fleur Medema uit Appingedam mocht de eerste prijs aan de sportman van het jaar overhandigen en Jaap Nienhuis, lid van het wielercomite Usquert, deed dat bij de categorie sportploegen.

De uitreiking vond plaats in een boksring. De plek waar ook demonstraties werden verzorgd door boksvereniging Appingedam, turnvereniging VIOS uit Warffum en de tafeltennissers van eredivisionist Klimaatgroep Stars uit Middelstum. De muzikale noot kwam van het duo Van Geeft ‘M. In tegenstelling tot de voorgaande edities zat er veel meer beweging in het avondprogramma en dat konden de honderden toeschouwers wel waarderen.

‘Het is verbazingwekkend dat er ieder jaar weer zoveel mensen zijn die een kandidaat naar voren schuiven en dat er vervolgens massaal wordt gestemd. Voor ons is het een bewijs dat sportminnend Noord-Groningen ons steunt in de gedachte dat de amateursporters meer waardering verdienen. Ze hebben weliswaar niet allemaal een prijs mee naar huis mogen nemen, maar voor ons zijn alle genomineerden winnaars’, zei stichtingsvoorzitter Nanko Kiel na afloop van het gala.

Hij roemde de inzet van alle betrokkenen en prees de betrokkenheid van de DEAL-gemeenten die het initiatief al vier jaar steunen. ‘Natuurlijk hopen we dat ze dit ook komend jaar zullen doen, want dan vieren we ons eerste lustrum en willen we groots uitpakken.’

No Replies to "EemsmondSport huldigt regionale toppers"