Tiende nationale titel Gonny Houtman

Gonny Houtman uit Winsum heeft zondag in Schoorl een geweldige prestatie geleverd door bij de vrouwen 65 op de 10 kilometer nationaal kampioen te worden. De atlete van Artemis Winsum heeft met deze prijs inmiddels tien nationale titels op haar naam staan, waarvan vijf op de 10 kilometer, twee op de halve marathon en drie op marathon.

Een dik pak sneeuw zorgde voor sprookjesachtige taferelen bij de 40e Groet uit Schoorl Run. Voor de ruim 9000 deelnemers aan de 10 kilometer, de halve marathon en de 30 kilometer en de vele meegereisde supporters was het maximaal genieten in het unieke natuurgebied van Schoorl.

Het geaccidenteerde sneeuwvrije parcours met veel vals plat door de bossen en duinen rondom Schoorl staat als zwaar aangeschreven. Een koude oostenwind vergezelde de deelnemers. Op de 10 kilometer stonden een kleine 5000 deelnemers aan de start. De start was, zoals de laatste jaren gebruikelijk chaotisch met veel duw- en trekwerk. Gonny Houtman kwam niet zo goed weg en had de eerste twee kilometer nodig om in haar ritme te komen. Daarna ging het voorspoedig in een constant tempo.

Na een tussentijd op de 5 kilometer van 22.55 minuten finishte de Winsumse na 46.30 minuten onbedreigd als eerste in haar categorie. Als tweede eindigde Els Raap uit Amsterdam in 48.32 minuten. Ria van Weezep uit Lelystad werd derde in 50.49 minuten. Nederlands kampioen bij de mannen werd voor de vijfde keer Abdi Nageeye uit Nijmegen in 28.45 minuten. Bij de vrouwen won de Nijmeegse Susan Krumins met overmacht in 31.43 minuten.

De prijsuitreiking vond plaats in de theaterzaal van sportcentrum De Blinkerd waar als afsluiting voor alle prijswinnaars in de verschillende leeftijdscategorieën op het podium het Wilhelmus werd gespeeld. Arjen Kwint uit Loppersum startte op de 30 kilometer. Hij legde deze afstand af in 2.31.51 uur. Met deze tijd werd hij 68e bij de mannen 45.

No Replies to "Tiende nationale titel Gonny Houtman"