Healthy Aeging op gezonde Tour

De gezondste wielerwedstrijd ter wereld worden. Dat is het streven van de organisatie van de Healthy Ageing Tour, de voormalige Energiewacht Tour. Om dat te bereiken neemt men een aantal maatregelen, zoals het rookvrij maken van het parcours rond start en finish.

Een belangrijke eerste stap is daarnaast het aanbieden van informatie en hulp aan rokers in de etappeplaatsen met de ‘Stop met Ta-Bakfiets.’ De Healthy Ageing Tour werkt nauw samen met de Alliantie Nederland Rookvrij.
In aanloop naar de Healthy Ageing Tour worden in de start- en finishplaatsen activiteiten georganiseerd die een gezonde samenleving stimuleren. Zo worden meer dan 2000 basisschoolkinderen bereikt met het ‘Van Bidon tot Broodtrommel’ programma. Hierin leggen wielrensters aan de kinderen met welk eten en drinken je de beste basis legt voor een topprestatie, niet alleen op de fiets maar ook op school. Daarnaast krijgen de kinderen het spel Garfield vs Hot Dog aangeboden, ontwikkeld door Grendel Games in Leeuwarden, waarmee zij spelenderwijs leren wat gezond eten is en wat niet.
Door de Healthy Ageing Tour Karavaan ontstaat al voor het wielerevenement een estafette tussen gemeenten die bijdragen aan een gezondere regio. De Healthy Ageing Tour stimuleert de samenwerking tussen gemeentebestuurders en de uitwisseling van ervaringen. Zo groeit het peloton van ambassadeurs voor deze gezonde beweging.

De Healthy Ageing Tour is een UCI etappewedstrijd voor vrouwen die van 5 tot en met 9 april wordt verreden. In de straten van Baflo worden op 6 april een tijdrit en een etappe verreden. Vorig jaar bonden de beste acht vrouwenploegen van de wereld de strijd aan in de etappekoers voor vrouwen. Oud-wereldkampioen tijdrijden, Ellen van Dijk, won het eindklassement. In de afgelopen edities stonden wereldtoppers als voormalig Olympisch en wereldkampioene Marianne Vos, wereldkampioene Lizzie Armitstead en de latere Olympisch kampioene Anna van der Breggen aan het vertrek.

No Replies to "Healthy Aeging op gezonde Tour"