Poolster eert schutter Dennis van Dijk

Spits Dennis van Dijk (31) van vierdeklasser vv Poolster kan op een uniek record bogen. Hij scoorde in tien seizoenen tot dusverre maar liefst 304 keer. Goals gemaakt in zowel competitie-, beker- als oefenduels. Gerekend tot aan de confrontatie met buurman De Fivel uit Zeerijp. Van Dijk, intimi noemen hem ook wel DVD, werd door zijn huidige club in het zonnetje gezet. Hij kreeg een shirt met opdruk van de vereniging, die op deze manier aandacht aan de bijzondere mijlpaal van de spits wilde schenken.

De aanvaller, die gekscherend wel eens met oud-prof René Eijkelkamp werd vergeleken vanwege zijn wat slungelachtige bewegingen, kende zijn topjaar in het seizoen 2007/2008. Poolster speelde destijds in de 5e klasse C en Van Dijk trof de roos maar liefst zesentwintig keer in competitieverband. De overige duels meegerekend kwam zijn totaal uit op zesenveertig. Dit seizoen is hij ook weer op schot, want halverwege de competitie staat de goaltjesdief al weer op twaalf doelpunten. In de beker was hij zes keer trefzeker en de oefenpotjes waren goed voor vijf goals.

Een overstap naar Omlandia zal hij niet maken. ‘Ten eerste hebben ze daar betere spitsen dan ik ben en ik ga echt niet in een tweede of derde team spelen zo lang ik me nog fit genoeg voel.’

Meer dan driehonderd keer scoren in je voetballoopbaan maakt het natuurlijk wel moeilijker om er een hele bijzondere uit te lichten. De treffer die hij in het seizoen 2015/2016 maakte in het nacompetitieduel met Niekerk, zal hem echter nog lang heugen. De bal werd vanaf de rechterkant richting de spits getransporteerd. Hij plukte de bal met links uit de lucht en schoot het leer vervolgens met rechts tegen het nylon.

Dennis van Dijk roemt de vereniging waar hij de eerste voorzichtige schreden op de groene grasmat maakte. Met dank aan aanvoerder Jeroen de Groot, die hem al jaren kent en met wie hij menig balletje heeft getrapt. Men is in Spijk blij met Van Dijk en hij is blij met de vereniging. ‘Poolster is altijd mijn club geweest. Er moeten nog wat dingen geregeld worden, maar ga er maar gewoon van uit dat ik nog wel wat jaren in het geel en zwart zal spelen. Mijn vrienden spelen hier en het is hier altijd gezellig.’

No Replies to "Poolster eert schutter Dennis van Dijk"