Moeizame zege Siddeburen bij stug WEO

WEO heeft in de thuiswedstrijd tegen koploper Siddeburen niet weten te stunten. En toch zat er wel een kleine verrassing in, want na een gemakkelijk verkregen voorsprong weigerden de gasten de trekker definitief over te halen en bood men de thuisclub de gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen. Hoewel de kansen er wel waren, kwamen de geelzwarten echter niet verder dan de aansluitingstreffer. In de slotminuten viel het doek definitief voor de zich dapper werende gastheren.

Beide teams verschenen gehavend aan de start. Viel het bij WEO nog wel mee met de absenties, bij Siddeburen ontbrak bijna een half elftal op het appél. Zij waren allemaal op wintersport. Kan een club als Siddeburen het gemis nog enigszins opvangen, voor een club als WEO wordt het al een stuk moeilijker om opengevallen plaatsen in te vullen. ‘Je moet roeien met de riemen die je hebt’, sprak interim-coach Gerard Zeeman van WEO voorafgaande aan het duel. Zeeman helpt de Woldendorpers het seizoen door na het vertrek van Marshall Pourier en draagt het stokje daarna over aan Bob Mulder.

Handhaving in de vierde klasse is het voornaamste doel van Zeeman en de zijnen en een goed resultaat tegen Siddeburen zou op de weg daar naar toe een stukje helpen. Sommigen zagen een verrassing op voorhand al niet zitten en voorspelden een grote nederlaag voor WEO. De gastheren losten echter als eerste een waarschuwingsschot. Een vrije trap vloog via de hand van keeper Jory Hovingh en de lat over het Siddebuurster doel.

Hoewel Siddeburen kwalitatief meer in huis had, wist WEO met veel inzet en strijdlust aanvankelijk overeind te blijven. Soms gebeurde dat met meer geluk dan wijsheid, maar hoe je de nul vasthoudt is niet zo belangrijk. Misschien had de defensie van de geelzwarten ook zo moeten denken toen de bal na een overtreding op elf meter van goalie Michael Bos kwam te liggen. De sluitpost ranselde de inzet van Frank Oostland knap weg, maar vervolgens was WEO niet resoluut genoeg bij het uitverdedigen. In plaats van de bal richting buurdorp Termunten te rossen, leverde men het leer weer in en mocht Max Bulthuis doeltreffend uithalen: 0-1.

Na een dik half uur claimde Siddeburen een tweede treffer toen een indraaiende corner van Bulthuis tegen de binnenkant van de lat kletste. Doelman Bos sloeg het speeltuig richting penaltystip en omdat scheidsrechter Henk Poort en diens assistent niets hadden gezien, bleef het bij voorzichtig tegensputteren van de bezoekers.

Oostland dacht even later succesvol met het hoofd te zijn, maar de achterwaartse kopbal na een nieuwe corner van Bulthuis spatte op de paal uiteen. En toch zou de tweede treffer voor de pauze nog vallen. Of het nou vanuit buitenspelpositie was of niet, Jason Weites mocht vertrekken en faalde oog in oog met Bos niet: 0-2.

Het had er alle schijn van dat Siddeburen de rest van de wedstrijd daarna gemakkelijk uit zou kunnen spelen, maar de bezoekers kwamen bedrogen uit. Vlak na de pauze mocht WEO een corner nemen. Wouter Slager mikte het leer richting tweede paal, waar de geheel vrij staande Niels Jansen alleen maar met het hoofd hoefde te knikken. Die ruimte moet je de lange aanvaller niet geven, want dan is het meteen raak en dat was ook nu het geval: 1-2.

Siddeburen kreeg in het vervolg van het tweede bedrijf voldoende mogelijkheden om het duel definitief op slot te gooien, maar weigerde het vonnis te voltrekken. WEO mocht daardoor blijven hopen en met wat meer fortuin had Martijn Groenhagen de verrassing gestalte kunnen geven. Het lukte hem echter niet om de bal de juiste richting mee te geven, anders had Hovingh het speeltuig voor de tweede keer uit zijn doel kunnen halen. Groenhagen kreeg nog een mogelijkheid na een snelle overname, maar was te gehaast en mikte de bal over de deklat.

Nadat Bjorn Puister tot twee keer toe had vergeten te scoren, deed Weites hem nog een keer voor hoe dat moest. Hij werd op links weggestuurd, omzeilde alles en iedereen en schoof de bal langs Bos voor de 1-3. Daarmee was het pleit wel beslecht voor de thuisclub, die zich dapper had geweerd, maar uiteindelijk op waarde werd geklopt.

Coach Zeeman complimenteerde zijn team na het laatste fluitsignaal. ‘We hebben gedaan wat we konden. We komen te gemakkelijk op achterstand maar hebben in de tweede helft knap meegevoetbald. Natuurlijk hoop je juist tegen de koploper op een verrassing en die zat er na de thee ook wel in, maar het mocht jammer genoeg niet zo zijn. We gaan er alles aan doen om WEO voor de vierde klasse te behouden. Ik heb daar wel vertrouwen in.’

Collega Henderikus Huisman vond dat zijn team het moeilijk had gehad. ‘Je weet op voorhand dat het een lastige wedstrijd gaat worden. We misten veel spelers, maar dan nog hebben we kwaliteit genoeg om een wedstrijd naar ons toe te trekken. Dat hadden we nu in een vroeg stadium ook moeten doen. De kansen daarvoor waren voldoende aanwezig. Als je dat achterwege laat, kun je er op wachten dat het een keer mis gaat. Gelukkig viel die derde goal van ons alsnog en daarmee was het over en uit voor WEO.’

* WEO – Siddeburen 1-3 (0-2). Max Bulthuis 0-1; Jason Weites 0-2; Niels Jansen 1-2; Jason Weites 1-3.

No Replies to "Moeizame zege Siddeburen bij stug WEO"