Zaalvoetbalsters Peli zorgen voor stunt

De zaalvoetbalsters van De Pelikanen hebben vrijdag voor een grote stunt gezorgd. In sporthal Eelwerd in Appingedam werd titelkandidaat V & Z Veendam in een zinderende wedstrijd met 9-8 geklopt. Marleen Stiekema (4), Maria Parasiri (3), Monica Kamphuis-Woldendorp en Christel Marree waren de doelpuntenmakers. Doelvrouw Meike Aarens, Marjet Pijper en Beatriz Zuidema maakten het zevental compleet, dat de zege binnen wist te halen.

De Veendammers openden de score binnen twintig tellen via Selma Hut. De Pelikanen was hier niet van onder de indruk, want zeven minuten na het openingsdoelpunt leidden de Damsters al met 3-1 door goals van Marree, Parasiri en Stiekema. Hut bracht de spanning al snel terug: 3-2.

In het tweede deel van de eerste helft vestigde Stiekema alle aandacht op zich door twee keer te scoren. Daardoor ging De Pelikanen de rust in met een comfortabele 5-2 voorsprong. In de eerste minuut van de tweede helft was Marleen Stiekema andermaal succesvol: 6-2.

De wedstrijd leek gespeeld, maar dat was slechts schijn want V & Z Veendam kwam via Hanneke Mensink en Agnes Meulenbelt terug in de wedstrijd: 6-4. Maria Parasiri zette de Peli’s via doelpunten in de 33e en 39e minuut op 8-4. En nog was de buit niet binnen.

Vijf minuten voor het einde stond het ineens 9-8 (voor De Pelikanen maakte Monica Kamphuis-Woldendorp 9-5) en zetten de gasten alles op alles om alsnog een punt mee te nemen. Mede dankzij goed keeperswerk van Meike Aarens werd er niet meer gescoord.

De Pelikanen is na deze zege, met 16 punten uit 12 wedstrijden, de nummer 6 van de eerste klasse. Achilles ’94 uit Assen is koploper met 34 uit 14. V & Z Veendam blijft in het spoor met 24 punten uit 10 wedstrijden. De Veendammers hebben twee verliespunten minder dan de Drenten.

No Replies to "Zaalvoetbalsters Peli zorgen voor stunt"