Heren LSV verslaan koploper Trias

In de Boshal in Loppersum stond woensdagavond de topper tussen nummer twee LSV H1 en koploper Trias H2 op het programma. Een weerzien van oude bekenden en een volleybalpartij die normaal gesproken bol staat van de spanning. Deze avond was de thuisploeg echter te sterk en werd het 4-0. Bij Trias heerste nadien wat onvrede over de arbitrage, wat op één situatie na niet terecht was. Het nam de glans dan ook niet weg van de uitstekende partij en terechte overwinning van de Lopsters.

LSV kwam furieus uit de startblokken. Met enorm veel servedruk van Wouter Haak drukten ze de gasten direct met de rug tegen muur. De thuisclub snelde naar 6-1. Trias kon weinig variatie in de aanval brengen waardoor het Lopster blok regelmatig kon scoren. Een prachtige midaanval van Gerard Hofman bracht de stand op 11-4. LSV liep uit naar 19-9 waarna Jan Klink met een paar bijzonder goede opslagen de set helemaal besliste: 25-13.

Wie hierna een getergd Trias had verwacht, kwam bedrogen uit. Het bleef LSV wat de klok sloeg. De ploeg maakte nagenoeg geen fouten en liep via 8-3 zelfs uit naar 20-8. Een teamprestatie waarin niemand verzaakte. Trias besloot tot een dubbele wissel en of het daaraan lag of niet, ze maakten zes punten op rij. Het volgende punt was voor de thuisploeg waardoor het 21-14 stond. Vanaf dat moment werd het opeens weer spannend. LSV scoorde niet meer en de gasten wel, waardoor ze langzaam dichterbij kropen. Niet dat de thuisploeg in gevaar kwam, maar soepel liep het opeens niet meer.

Op 23-18 leek het beslist maar de volgende drie punten waren weer voor Trias dat weigerde te capituleren. Op 23-21 moest LSV in een time-out duiken om de rust weer terug te laten keren en door een uitserve van Trias was het volgende punt weer voor de Lopsters, zodat ze op setpunt kwamen. Een mooie aanval en een blok brachten Trias weer terug tot 24-23. Hierna volgde een heerlijke rally die helaas werd afgesloten door een voetfout van spelverdeler Rick Goede waardoor LSV de set toch nog in haar voordeel wist te beslissen.

Bij Trias ging het wat beter lopen in de derde set. Een aanval rechtdoor van Harry Smit zorgde voor 6-8. Dat het weer gelijk werd (11-11), was te danken aan Jan Klink, de uitblinker aan Lopster zijde, Hij speelde een uitstekende partij en was met zijn blok en serve een constant gevaar voor Trias. LSV liep uit naar 20-17 en toen kwam het meest besproken moment van de partij.

Smit sloeg een bal uit, maar het blok van LSV zat duidelijk in het net. De scheidsrechters volgden echter beiden de bal waardoor ze deze fout niet opmerkten. Enigszins begrijpelijk zorgde dit voor veel irritatie bij de gasten, maar het bracht ook een stuk vuur in hun spel terug. Ze vochten zich terug tot 22-22, waarna een netfout LSV op voorsprong bracht. Peter Alserda sloeg vervolgens de bal uit (24-22) en een misverstand bij LSV bracht het verschil terug tot één, waarna Bert Vink de set besliste met een bekeken geplaatste bal.

Met Vink op spelverdelen, Dirk de Vries op aanval en Arne Haak op mid begon LSV in gewijzigde samenstelling aan de vierde set. Dat had geen invloed op het spel, gezien de 6-1 voorsprong. Trias kon zich nog eenmaal oprichten en kwam terug tot 7-5, maar een foutserve betekende het einde van het verzet van de gasten. Na een serveserie van Arnold Hovenga stond het 16-7, waarna oud-LSV-er Jan Timmerman weer binnen de lijnen verscheen. Ondanks een paar goede verdedigende acties kon ook hij niet voorkomen dat de set kansloos verloren ging: 25-12. Hierdoor staan beide ploegen op 59 punten. LSV heeft daar echter één wedstrijd minder over gedaan. 4 maart speelt LSV thuis tegen Flash Veendam H2 en Trias reist af naar Donitas H4.

* LSV -Trias 4-0. Setstanden 25-13, 25-23, 25-23 en 25-12 (foto: Menne Tillema).

No Replies to "Heren LSV verslaan koploper Trias"