Doelpuntloze remise op Meister sportpark

De Heracliden en GEO zijn zaterdag op het Meister sportpark in Uithuizermeeden niet tot scoren gekomen. Op het zachte en zwaar te bespelen veld eindigde het duel uit de 4e klasse E in 0-0. En daarmee mochten de gasten uit Garmerwolde nog het meest content zijn.

Voor De Heracliden gold nog veel meer dat een overwinning welkom was, dan voor GEO. De ploeg van trainer Kees Pranger staat namelijk op een allerminst benijdenswaardige positie in de ranglijst. Omdat ook de laagvliegers SGV en Corenos in actie kwamen, was een goed resultaat dus eigenlijk pure noodzaak.

De gastheren bleken op het zware veld het beste uit de voeten te kunnen en bouwden voorzichtig aan een overwicht. Grote mogelijkheden ontstonden er niet. Alleen Tim Ottema leek op weg naar de openingstreffer voor de blauwhemden, maar gescoord werd er niet. De Heracliden speelde bij vlagen goed, moest vaak in de duels en kwam er meestal als winnaar weer uit tevoorschijn.

Naarmate het duel vorderde, werd steeds duidelijker dat één goal wel eens voldoende zou kunnen zijn om de punten in de knip te steken. Ook na de pauze waren de gastheren iets beter, maar het ontbrak aan een afmaker. ‘Op een gegeven moment werd er veel gedraafd, waren er een hoop fouten en werd het voetbal er niet beter op’, zei GEO-trainer Dick Scholtens.

In het slot van de wedstrijd leek De Heracliden er toch nog met de winst vandoor te zullen gaan. Een schot van Frank de Boer werd van richting veranderd, maar kon door Peter van Zanten voor de doellijn worden weggerost. Enkele minuten eerder kreeg Patrick van Zanten namens GEO nog een goede mogelijkheid, maar ook hij wist de bal niet tegen het nylon te krijgen. Scholtens: ‘Het zou ook onverdiend zijn geweest’, vindt Scholtens.

Kees Pranger was na het laatste fluitsignaal blij met het punt en de manier waarop zijn ploeg had gespeeld. Dat het niet meer was geworden, speet hem echter wel. ‘Natuurlijk win je liever en daarvoor hebben we de kansen ook wel gehad. Maar goed, we hebben onszelf in ieder geval weer wat kansen weten te scheppen. Dat is tenminste iets. Het biedt in elk geval perspectief voor de uitwedstrijd tegen Onstwedder Boys. Daar zullen we er bovenop moeten zitten willen we een goed resultaat boeken. Eenvoudig gaat dat zeker niet worden.’

Zijn collega Dick Scholtens vond dat De Heracliden optisch beter was geweest. Daarbij komt nog dat we vlak voor tijd goed weg kwamen, anders was je ook nog het schip in gegaan. We hadden graag gewonnen om bij de bovenste helft aan te sluiten, maar we blijven in ieder geval nog steeds ongeslagen. Dat is ook wel lekker.’

Omdat SGV en Corenos niet verder kwamen dan een 1-1 gelijkspel, verandert er onderin niets. Gaat De Heracliden op bezoek bij Onstwedder Boys, GEO treedt in Zeerijp aan tegen De Fivel.

* De Heracliden – GEO 0-0(foto: Menne Tillema)

No Replies to "Doelpuntloze remise op Meister sportpark"