Noordwolde stunt in bekertoernooi

Wat SC Loppersum in Genemuiden niet is gelukt, 5-0 verlies bij SC Genemuiden, presteerde derdeklasser Noordwolde wel. In Haren werd het bekertreffen met eersteklasser Gorecht in het voordeel van de geelzwarten beslist. Silvan Havinga was de matchwinnaar voor de ploeg van coach Roy Kamps.

Het duel zou aanvankelijk op het veld van Noordwolde worden gespeeld, maar dat bleek te slecht te zijn voor een fatsoenlijke pot voetbal en dus werd er naar het kunstgras in Haren uitgeweken. Die gedwongen wissel pakte wonderwel goed uit. De gasten speelden onbevangen en waren totaal niet onder de indruk van het feit dat Gorecht twee klassen hoger speelde.

Na wat voorzichtige plaagstoten werd Gorecht-goalie Jelmer Kiewiet, voormalig doelman van vv Appingedam, voor de eerste en meteen laatste keer gepasseerd. De bal werd op het middenveld opgepikt en het was Laurens Groeneveld die Silvan Havinga op pad stuurd. De aanvaller maakte geen fout en liet zich na de openingstreffer uitgebreid feliciteren: 0-1.

Robin Zuidema, ooit spelend in het blauwzwart van SV De Heracliden, was nog het dichtst bij de gelijkmaker. Zijn kopballen misten echter het doel. Het had er in het eerste bedrijf alle schijn van dat Gorecht niet erg zwaar aan het bekerduel tilde. De overtuiging ontbrak aan de zijde van de Harenaars om het hun opponent echt lastig te maken. En toch was het team van coach Bert Vos gewaarschuwd, want tweedeklasser Velocitas had er ook al aan moeten geloven.

Vijf minuten na de hervatting ontsnapten de bezoekers toen Zuidema op de binnenkant van de paal mikte. De bal wilde er echter niet in. In de tijd daarna kwam Noordwolde niet serieus in de problemen. Noordwolde speelde goed gegroepeerd en compact voetbal, stond positioneel prima en was gevaarlijk in de omschakeling.

De gastheren probeerden het wel, maar bleven steken in goede bedoelingen. Omdat het voetballend niet lukte, greep de thuisclub in de tweede helft al snel naar de lange bal. Ook dat leverde niet het gewenste resultaat op. Men deed kortom veel te weinig met het balbezit. Daarentegen hadden de Harenaars het geluk dat Noordwolde het duel in de slotfase niet definitief wist te beslissen. De kansen daarvoor waren zeker aanwezig.

Na het laatste fluitsignaal was de vreugde groot in het Noordwolder kamp. En terecht, want de stunt was een feit. Gorecht droop met de spreekwoordelijke staart tussen de benen af. In de volgende bekerronde treft Noordwolde het eveneens stuntende Nieuw-Buinen. Dat wist na een 2-2 remise Urk na strafschoppen uit te schakelen.

Zaterdag gaan de Noordwoldenaren weer over tot de orde van de dag. Dan wacht namelijk tegenstander SC Loppersum. De Lopsters zijn in de competitie nog altijd zonder verlies en wisten de uitwedstrijd destijds met 1-2 te winnen. Er zal Noordwolde dus alles aan gelegen zijn om revanche te halen en wellicht geeft het onverwachte bekerresultaat de ploeg van Kamps zoveel zelfvertrouwen dat er wellicht nog een stuntje aan zit te komen.

Kamps: ‘In de aanloop naar het bekerduel hebben we al wat oefenwedstrijden tegen hoger spelende ploegen afgewerkt en met een goed resultaat afgesloten. We waren er dus wel klaar voor. Ik ben trots op mijn ploeg. Het is jammer dat het een uitwedstrijd was, anders war er waarschijnlijk nog lang gefeest in de eigen kantine.’

Wat de oefenmeester betreft mag het duel met SC Loppersum wel beginnen. ‘We zijn er klaar voor. Ik denk dat de druk bij hen veel groter is dan bij ons. Zij zijn de te kloppen ploeg en waarom zouden wij niet de eerste zijn die dat presteert? Zo goed spelen ze nou ook weer niet.’

No Replies to "Noordwolde stunt in bekertoernooi"