Flash Veendam simpele prooi voor LSV

De volleyballers van eersteklasser LSV uit Loppersum hebben zich vrij eenvoudig gerevancheerd voor de eerder dit seizoen geleden nederlaag tegen Flash Veendam. De Lopster heren wisten in de eigen Boshal met van de Veenkolonialen te winnen.

De koploper in de 1e Klasse B had duidelijk nog iets goed te maken in het duel met de Veendammers. Tijdens de uitwedstrijden speelden de mannen van trainer  Marcel Haak de eerste set uitstekend, maar gaven ze het daarna volledig uit handen. Dat zou de ploeg uit Loppersum niet nog een keer overkomen. Gesterkt door de simpele winst op nummer twee Trias begonnen de gastheren aan de confrontatie met Flash.

Nog onwetend over het feit dat de studenten van Donitas zo vriendelijk waren om concurrent Trias met 3-1 de deur te wijzen, drukte LSV de Veendammers meteen in het defensief. De gasten kregen geen vat op het spel van de thuisclub. Het was met name de serve waar men geen grip op kreeg. Ook als team maakte LSV beduidend meer indruk.

De eerste set ging vrij eenvoudig naar LSV met de cijfers 25-17. De set daarna zat er meer spanning in de wedstrijd, maar dat hadden de Lopsters vooral aan zichzelf te wijten. Er werden teveel onnodige fouten gemaakt en, net als in Veendam, dacht men kennelijk dat het allemaal wel zou loslopen. De onzorgvuldigheden in het eigen spel zorgden er voor dat Flash steeds in de buurt van LSV wist te blijven, maar uiteindelijk kwamen de bezoekers ook nu te kort om het hun tegenpolen echt lastig te maken.

De derde en vierde set gingen met 25-18 en 25-14 naar LSV en daarmee kwam de winst bij de ploeg terecht die, zonder in kampioensvorm te steken, toch redelijk eenvoudig overeind wist te blijven. Aan champagne en bloemen wil men in Loppersum nog niet hardop denken, maar als men op deze manier blijft doorgaan, is de kans vrij groot dat de bubbels alvast koud gezet kunnen worden.

* LSV Loppersum – Flash Veendam 4-0. Setstanden 25-17, 25-21, 25-18 en 25-14.

No Replies to "Flash Veendam simpele prooi voor LSV"