Lijfsbehoud korfballers DWA/Argo

De korfballers van DWA/Argo hebben het zaterdag in Surhuisterveen opgenomen tegen thuisclub DTS. De Winsumers en Bedumers speelden een goede eerste helft en gingen met een 7-11 voorsprong de kleedkamers in. In de tweede helft ging het minder en DTS wist na een spannende slotfase met 20-18 aan het langste eind te trekken.  Doordat concurrent It Fean/Boelenslaan ook verloor, is het zeker dat DWA/Argo niet meer als laatste in de ranglijst kan eindigen. Deze plaats betekent aan het einde van de competitie degradatie. Zaterdag wordt de laatste competitieronde afgewerkt en vallen tevens de laatste beslissingen.

DTS en DWA/Argo kwamen wat moeilijk op gang en het duurde dan ook even voor er bij beide partijen een doelpunt viel te noteren. Lisanne Pettinga kon uiteindelijk een strafworp versieren, die Benjamin Pestoor er vakkundig in wist te leggen. Hierna was het Tom van der Laan, terug van een blessure, die de 0-2 op het scorebord liet zetten.

De gastgever antwoordde met twee doelpunten, maar de oranje-witte ploeg van trainer-coach Henk Sjoerd Westra was de eerste helft scherp. Ze hadden duidelijk het initiatief. Lisette Hamminga (2x), Nick Brandsma, Benjamin Pestoor (2x), Gert-Jan Stulp (2x) en Tom van der Laan (2x) wisten in het eerste bedrijf nog te scoren.  Beide partijen gingen met een 7-11 stand de rust in.

Na de pauze kende DWA/Argo een minder scherpe fase. DTS maakte hier goed gebruik van. Het duurde wederom even voordat er een doelpunt viel, maar deze kwam uit handen van DTS. Daarna kon Nick Brandsma het gat nog op vier treffers houden, maar hierna kwam DTS terug.  De Friezen scoorden drie treffers op rij, zodat er een stand van 11-12 op het scorebord verscheen.

Er moest iets gebeuren bij de jongelingen uit Winsum en Bedum. Natasja Schuuring wist met een afstandsschot voor 11-13 te zorgen, maar DTS gaf zich niet gewonnen en scoorde twee keer: 13-13.  Beide ploegen gingen nu feller spelen, want ze voelden dat het nodig was om de winst te pakken. Lisette Hamminga scoorde als eerste na de gelijkmaker, maar DTS antwoordde weer. Vervolgens wist Karen Oostmeijer te scoren en opnieuw antwoordde de thuisploeg.

Zo volgden in de slotfase van de wedstrijd de doelpunten elkaar om en om op, maar langzaam kantelde het duel. Uiteindelijk was het DTS dat in de laatste minuten scherper schoot en de overwinning naar zich toe wist te trekken: 20-18. De thuisploeg was erg blij met de winst, omdat het daarmee afstand van de laatste plaats had genomen. Met nog een wedstrijd te spelen is de kans nu groot dat DTS in de klasse blijft. Doordat concurrent It Fean/Boelenslaan verloor is DWA/Argo zelf al helemaal zeker van lijfsbehoud in de derde klasse. Het kan niet meer achterhaald worden door It Fean/Boelenslaan.

Zaterdag staat voor DWA/Argo de laatste zaalwedstrijd gepland. Dit is een thuisduel in de Ripperdahal in Winsum tegen Lintjo uit Oldeberkoop. Lintjo wist bij de vorige ontmoeting te winnen. Het duel zal om 15.10 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo: Tom van der Laan (4x), Lisette Hamminga (4x), Benjamin Pestoor (3x), Gert-Jan Stulp (3x), Nick Brandsma (2x), Natasja Schuuring (1x), Karen Oostmeijer (1x).