Dames Trias onderuit in Oldehove

In Oldehove vond zaterdag de strijd om de derde plek in de dames 1e klasse A plaats. Voklubol was eerder dit seizoen op bezoek in Delfzijl, daar wisten de dames van Trias met 4-0 te winnen.

Voklubol had een goede reeks achter de rug en wist de laatste vier wedstrijden te winnen, waarvan drie overtuigend met 4-0. Met dit in gedachten wisten de dames van tevoren dat het niet zo makkelijk zou gaan als in de thuiswedstrijd.

Al bij het inslaan bleek dat Voklubol een pittige tegenstander zou worden maar Trias ging vol goede moed de eerste set in. De start was echter niet best. Al vroeg in de eerste set wist Voklubol een gat slaan. Daar waar de thuisclub enthousiast was en overal voor ging, kwam bij Trias de pass niet aan waardoor het moeilijk is om het eigen spel te spelen. Trias kwam er niet aan te pas. Hoewel er aan het eind van de set nog een aantal punten aan het totaal werden toegevoegd, ging de set vrij gemakkelijk naar Voklubol: 25-17.

Trias was kennelijk wat van de kaart door deze flitsende start van de tegenstander maar had toch vertrouwen weten te putten uit het feit dat het iets beter begon te spelen aan het einde van de eerste set. Aan het begin van de tweede set ging het dan ook aardig gelijk op. Toch bleef er veel mis gaan, waardoor Voklubol weer uit kon lopen.

Met de nodige tips probeerde coach Jeroen Hulck de dames tot een ommekeer te krijgen. Er werden tips gegeven waar te serveren en waar de aanval het beste geplaatst kon worden. Ook werd er het een en ander aangepast in de verdediging. Hoewel de dames dichterbij konden blijven dan in de eerste set wisten ze ook deze niet te winnen. Met 25-19 trok Voklubol andermaal aan het langste eind.

‘Dan maar een 3-2 winst’, vonden de dames en de coach. Die merkten dat ze wel degelijk dichter in de buurt kwamen. Het was overduidelijk niet de wedstrijd van Trias maar met de nodige strijdlust kon het duel op die manier wellicht nog gewonnen worden. Set drie was dan ook wel degelijk spannend. Tot na het twintigste punt bleef het gelijk op gaan. Helaas waren het weer een paar fouten aan eigen kant die Trias de das om deden. De derde set ging met 25-23 naar Voklubol en dus was de wedstrijd verloren.

In de vierde set probeerde de coach nog wat binnen te slepen door het een en ander aan opstelling en posities te veranderen. Dit mocht echter niet baten en ook de vierde set werd verloren.

Het betekende de eerste 4-0 nederlaag voor de dames van Trias. Ze krijgen snel de kans om zichzelf te bewijzen. Donderdag spelen ze om 20.00 uur in sporthal Eelwerd in Appingedam tegen Rovoc, waarna er zaterdag 11 maart alweer gespeeld moet worden. Dan is de tegenstander VIOS/Kolham. Deze wedstrijd begint om 18.00 uur en wordt ook in Appingedam gespeeld.

* Voklubol – Trias 4-0. Setstanden: 25-17, 25-19, 35-23 en 25-13.

No Replies to "Dames Trias onderuit in Oldehove"