DIO Bedum levert huzarenstukje af

In een kolkende sporthal De Beemden hebben de heren volleyballers van DIO Bedum een huzarenstukje afgeleverd. De thuisclub wist tegen titelkandidaat Zaanstad, dat op basis van de minste verliespunten bovenaan staat in de Topdivisie, een 0-2 achterstand in sets om te buigen in een 3-2 overwinning.

DIO Bedum wist op voorand dat het geen gemakkelijke avond zou worden. In de uitwedstrijd tegen de Zaandammers hadden de Bedumers niets in te brengen. Een terechte 3-0 nederlaag was toen het eindresultaat. Bijna elke tegenstander weet echter dat DIO in thuiswedstrijden bijna niet te kloppen is. Alleen HLB/Van Daal wist tot nu toe in Bedum te winnen.

Beide ploegen begonnen goed aan de eerste set. Zaanstad wist af en toe een gaatje van maximaal twee punten te maken, maar de Bedumers kwamen vervolgens weer langszij. Pas tegen het einde van de set sloeg Zaanstad toe. Bij een stand van 19-22 was het verschil gemaakt. Uiteindelijk ging de set met 22-25 naar de bezoekers.

In de tweede set deed de ploeg uit de Randstad er nog een schepje bovenop. Al snel keek DIO  tegen een 2-6 achterstand aan. Via de tussenstanden 2-9 en 3-11 liep Zaanstad verder uit. DIO leek het compleet kwijt te zijn, maar bij een stand van 11-20 kreeg onder anderen Jochem van der Veen het op de heupen met zijn serve. Puntje voor puntje kwamen de Bedumers terug tot 18-21 en 20-22. De inhaalrace kwam net te laat. Zaanstad pakte ook de tweede set: 20-25.

Set nummer drie werd een prooi voor de thuisploeg. DIO begon overtuigender te spelen. Mede dankzij het thuispubliek, dat nog maar eens achter de ploeg ging staan, pakten de Bedumers de derde set met 25-22.

DIO denderde vervolgens door in de vierde set (25-18) en kon zich op gaan maken voor een vijfde set. Het publiek ging er nog eens goed voor zitten. Wederom pakte de thuisploeg aan het begin van de set een voorsprong. Verdedigend en aanvallend waren de Bedumers de bovenliggende partij en bouwde de voorsprong verder uit. Bij een stand van 14-9 waren de eerste wedstrijdpunten een feit. Met een ace maakte Gerben Geertsema het karwei af en zorgde daarmee voor een explosie van vreugde aan Bedumer zijde.

Door de overwinning blijft DIO Bedum op de vierde plaats in de competitie staan. Met nog vijf wedstrijden te gaan en acht punten achter op de koploper, doen de Bedumers nog volop mee voor een plek bij de top drie. Over twee weken speelt DIO Bedum een uitwedstrijd tegen Compaen in Oostzaan.

* DIO Bedum – Zaanstad Volley 3-2. Setstanden: 22-25, 20-25, 35-22, 25-18 en 15-9 (foto Menne Tillema).

No Replies to "DIO Bedum levert huzarenstukje af"