Middelstum en Heracliden op gelijke hoogte

Het duel tussen De Heracliden en het bezoekende Middelstum heeft zaterdag geen winnaar opgeleverd. Na negentig minuten werd de strijdbijl begraven op het Meister sportpark en stond er een 1-1 eindstand op het scorebord. Voor Middelstum waren de druiven erg zuur. De gasten kregen luttele minuten voor het eindsignaal een strafschop tegen die door Mark Knol werd benut.

De Heracliden had nog een appeltje te schillen met de Middelstummers, want het team van trainer Kees Pranger ging eerder dit seizoen vrij roemloos met 2-0 onderuit op het sportpark aan de Coendersweg.

Middelstum begon, in tegenstelling tot de thuisclub, niet goed aan het duel. Kennelijk hadden de gasten iets teveel last van spanning, want men liep nogal verkrampt te voetballen. Vooral op het middenveld leek de verwarring groot over het feit wie nou eigenlijk wie moest opvangen. Oefenmeester Raymond Scholtens had een minuut of twintig nodig om orde in de organisatorische chaos te scheppen en vanaf dat moment begon het aan Middelstummer zijde wat beter te lopen.

Spectaculair was het niet wat beide teams hun aanhang voorschotelden. Er vielen weinig kansen te noteren die echt de moeite waard waren. Het enige opmerkelijke voorval dat zich voor de thee afspeelde was de buiteling van Frank de Boer. Hij belandde na een duel aan de verkeerde kant van de boarding en kan zich de komende week bij de fysiotherapeut melden.

Na de doelwisseling werd het duel al snel opengebroken. Thijs Hoekzema kreeg het ineens op zijn heupen. Hij liet een half dozijn Meisters in verwarring achter en joeg de bal vervolgens tegen het nylon: 0-1. Tot ergernis van Pranger, die er niets van begreep dat niemand de Middelstummer een halt wilde toeroepen. Middelstum had het duel daarna kunnen en misschien ook wel moeten beslissen, maar liet dat na en hield De Heracliden ongewild in de wedstrijd.

Het was dan ook niet veerwonderlijk dat de fysiek sterke thuisclub steeds vaker op de helft van Middelstum verscheen. ‘Je kunt wel proberen om vooruit te voetballen, maar De Heracliden kwam vaak met veel mensen naar voren. Of je het nou leuk vindt of niet, dan zal je achteruit moeten’, aldus Scholtens.

Dat de bezoekers vaker met de kont in het doel hingen dan de bedoeling was, leek hen geen windeieren op te leveren. De gastheren hadden namelijk de grootste moeite om hun opponenten tot overgave te dwingen. In een poging het tij te keren, besloot Pranger alles op de aanval te gooien. Dat bood Middelstum de gelegenheid om te counteren. Die mogelijkheid was er meer dan eens, maar leverde geen succes op.

Naarmate de tijd verstreek leek het er steeds meer op dat de pogingen van De Heracliden om tot een goed resultaat te komen vruchteloos zouden blijven. Juist op het moment dat Middelstum bijna hardop aan een driepunter begon te denken, kreeg men in de laatste speelminuut echter het deksel op de neus.

Tijdens een aanval van De Heracliden werd er voor buitenspel gevlagd. Het leer werd uitverdedigd en dus besloot de scheidsrechter van dienst het signaal te negeren. De bal kwam echter niet ver, want via een Middelstummer been vloog het speeltuig de andere kant weer op en werd door de toen nog achter de verdediging staande Mark Linstra opgepikt. Hij dacht vrij baan te hebben, maar belandde tegen het gras. De tackle was zwaar genoeg om de bal op de stip te leggen en betekende een buitenkansje voor Mark Knol om zijn team langszij te schieten. Knol maakte geen fout en liet doelman Alwin Zwerver kansloos: 1-1.

Met de remise schoten de gastheren nog het minst op. Men moet namelijk blijven vrezen voor nacompetitievoetbal. Klein voordeeltje was nog wel dat ook Corenos (3-1) en SGV (0-2) niet tot winst wisten te komen.

Toch was Kees Pranger content met het gelijkspel. ‘We hebben alles gegeven om een goed resultaat te behalen en daarom vind ik dat wij de morele winnaar van dit duel zijn. Je kunt inderdaad stellen dat we met dat ene punt niks opschieten, maar als je verliest krijg je opnieuw een tik in het gezicht. We hebben nu loon naar werken gekregen.’

Zijn collega Raymond Scholtens was minder blij met de einduitslag. ‘Je pakt een punt, maar het voelt als verlies. We hadden de wedstrijd veel eerder moeten beslissen, dan was er niets aan de hand geweest’, aldus de oefenmeester die komend weekeinde een familiair onderonsje gaat uitvechten met het GEO van Dick Scholtens.

* De Heracliden – Middelstum 1-1 (0-0). Thijs Hoekzema 0-1; Mark Knol (strafschop) 1-1. (foto: Menne Tillema)

No Replies to "Middelstum en Heracliden op gelijke hoogte"