Zilver voor turnster Nienke Lambers

In sporthal De Mencke in Uithuizen werd zaterdag de eerste NTS A voorwedstrijd turnen dames gehouden. Voor GAV Unitas uit Usquert deed Nienke Lambers mee. Zij doet voor het eerst keuze oefenstof en komt uit in Jeugd 2 supplement F. In dit niveau deden achttien turnsters mee. Bij keuze oefenstof maak je zelf de oefeningen maar deze moeten wel aan bepaalde eisen voldoen. Lambers hoefde pas in de derde wedstrijd te beginnen en dus kon er ’s morgens nog even flink getraind worden in de eigen Usquerder sportzaal.

Lambers begon vol vertrouwen aan de wedstrijd. Haar eerste toestel was vloer. In haar groep mocht ze als laatste beginnen. Ze liet een keurige vloeroefening zien met slechts enkele schoonheidsfoutjes. Ze miste een bijzondere eis waardoor ze 0,6 punt liet liggen. Ze kreeg daardoor voor haar D-score 2,8 maar doordat ze alles keurig netjes uitvoerde kreeg ze weinig aftrek. Haar eindscore op vloer was 10.933 punten en dat betekende het zesde cijfer.

Het volgende toestel was sprong. Hier liet ze twee keurige handstand overslagen zien. De tweede sprong was zelfs nog iets beter dan de eerste. Ze kreeg gemiddeld 11.075 punten voor de twee sprongen en dat was het derde cijfer op dit niveau. Het derde toestel was brug. De kip lukt nog niet altijd tijdens de training, dus werd er voor gekozen om deze niet te maken maar driekwart reus. Hierdoor miste ze wel een eis, maar dit moest gecompenseerd worden door netjes te turnen en geen stop in de oefening te maken.

Ze turnde een super goede oefening met hoge opzwaai, keurig netjes en geen enkele stop erin. Haar D-score was 2,7 en haar eindscore was 11.200 punten, goed voor het vijfde cijfer.

Nadat ze op drie toestellen goed gescoord had, gaf dat veel vertrouwen voor het laatste toestel en dat was balk, het altijd zenuwslopende en smalle onderdeel. De sprongserie had iets te weinig beenspreiding en hoogte maar werd wel geteld door de jury. Ook de handstand, die niet helemaal tot handstand kwam. werd geteld. Verder turnde Lambers een nette oefening zonder wankelingen of vallen. Haar D-score was 3,2 en de eindscore bedroeg 11.133 punten, goed voor het vierde cijfer in dit niveau.

Nadat iedereen klaar was, konden alle turnsters opmarcheren voor de prijsuitreiking. Lambers kreeg de zilveren medaille omgehangen en was daar met recht trots op. Een mooie prestatie waar ook trainster Linda Uilhoorn zeer tevreden op terug kijkt. Op 8 april is de tweede NTS A voorwedstrijd in sporthal de Mencke in Uithuizen. Daarna wordt bekend gemaakt wie er doorstromen naar de Provinciale kampioenschappen op 10 juni, die eveneens in Uithuizen plaatsvinden.

No Replies to "Zilver voor turnster Nienke Lambers"