LSV delft onderspit in duel met Trias

In de sporthal van de Brede School in Delfzijl stondwoensdagavond de topper tussen thuisclub Trias H2  en het Lopster LSV op het programma. Net als twee weken geleden werd het een confrontatie tussen de nummers en en twee van de eerste klasse B. De rollen waren nu omgedraaid, want LSV had na de winst in de eerste ontmoeting de koppositie van Trias overgenomen. De gastheren zinden op revanche en kregen wat ze wilden. In een spannende partij hield men alle punten op zak en wist het verdiend te winnen, alhoewel 4-0 iets teveel van het goede was.

Aangezien er in de vorige partij wat onenigheid was ontstaan over de leiding, hadden de mannen van LSV elkaar deze avond op het hart gedrukt om niet op de scheidsrechters te reageren. Dat leek ook haar weerslag op de eerste set te hebben. De thuisploeg zette de druk erop en LSV liet zich makkelijk wegzetten. Passend ging het allemaal wel, maar aanvallend was het allemaal te lief. Bert Vink (werk) werd dan ook gemist. Dat was misschien wel het belangrijkste verschil deze avond. Waar Trias ruim kon wisselen zat er bij LSV alleen maar een midaanvaller op de bank.

Na 25-17 was het in de tweede en derde set veel spannender. Trias bleef constant spelen en LSV vocht zich, aan de hand van de prima spelende Wouter Haak, terug in de partij. Het nam zelfs een 22-23 voorsprong maar had daarna niet het geluk van een koploper aan haar zijde. Na een discutabele bal en een fout stond er toch 25-23 op het scorebord.

Na een snelle achterstand namen de Lopsters het initiatief. Blok en serve liepen nu wel en men kwam 15-17 aan de leiding. Trias trok de stand weer gelijk door Jan Timmerman, waarna LSV weer uitliep naar 19-21. Er ontspon zich een heerlijke strijd waarin beide ploegen vaak via mid scoorden. Een goed blok van Arnold Hovenga op de veel scorende Marnix de Rooij zorgde voor 20-22. Laatstgenoemde bracht daarna het verschil weer op één waarna Arne Haak via het blok de 21-23 leek te scoren. Dit werd echter niet gezien door de leiding waarna het dus 22-22 stond. De volgende bal scoorde hij echter wel mooi over mid. Het eerste setpunt was voor LSV, maar werd door een foutserve verspeeld. De volgende drie setpunten waren voor Trias, maar die werden allemaal door Wouter Haak van het bord gespeeld.

Beide ploegen speelden op dat moment erg goed zodat het stuivertje wisselen bleef. Een uitbal op 28-28 leek de Lopsters weer op setpunt te zetten, maar deze bal werd dubbel gegeven waarna het setpunt even later toch voor de thuisploeg was. Gerard Hofman werkte dit punt nog weg maar zijn serve eindigde hierna jammerlijk in het net. Dat kansje liet Trias niet meer gaan en men besliste de derde set op 31-29.

Daarmee was de partij eigenlijk ook gespeeld. De laatste set kon LSV sporadisch nog iets laten zien, maar was het toch duidelijk Trias dat het betere van het spel had. De gasten kwamen op het laatst nog één keer terug, maar toen wederom een serve in het net belandde, eindigde de set in 25-20. Hierdoor staat Trias weer eerste met een punt meer dan hun Lopster opponenten. Daar deden ze wel een wedstrijd meer over. Het blijft dus spannend in de top van de eerste klasse B, zeker omdat Donitas na een ruime overwinning aan de deur klopt.

* Trias H2 – LSV 4-0. Setstanden 25-17, 25-23, 31-29 en 25-20.

No Replies to "LSV delft onderspit in duel met Trias"