Klimaatgroep Stars kansloos onderuit 

Het eredivisieteam van Klimaatgroep Stars uit Middelstum is zaterdag in eigen huis kansloos onderuit gegaan in het duel met Smash ’70 uit Hattem. De tafeltennissers Colin Rengers, Arnoud Meijer en Jan Tammenga wisten op voorhand dat dit een zware wedstrijd zou worden, want Smash ’70 staat momenteel derde in de eredivisie.

Meijer mocht de wedstrijd starten tegen Boris de Vries. Meijer was niet opgewassen tegen de Vries en verloor met 1-3. Rengers begon goed in de tweede wedstrijd tegen meervoudig oud-Nederlands kampioen Michel de Boer en pakte verrassend een 2-0 voorsprong. Veteraan De Boer paste daarna zijn spel aan waardoor Rengers niet meer in de wedstrijd kwam en alsnog met 2-3 onderuit ging.

Tammenga, die anderhalf week ziek geweest is, kon geen potten breken in de derde wedstrijd tegen Martijn de Vries en verloor dik met 0-3. Na de pauze mocht Meijer in actie komen tegen De Boer. Meijer stond goed te spelen, maar kwam op de belangrijkste momenten net te kort en zag de winst naar zijn opponent gaan: 1-3.

Tammenga speelde in zijn tweede wedstrijd beter dan in de eerste uitgave, maar zijn tegenstander Boris de Vries was beter en stak de winst (1-3) in de zak. Rengers moest de laatste wedstrijd spelen en kreeg als opdracht mee om iets aan de hatelijke 0-5 achterstand te doen. De nul moest in ieder geval van het bord en dat lukte hem. Met goede focus en dito spel wist Rengers met 3-1 van Martijn de Vries te winnen en bracht de eindstand op 1-5 voor Smash ’70.

Klimaatgroep Stars staat momenteel zesde in de competitie. Met nog drie duels te gaan bedraagt de achterstand op de nummer vier Salamanders vier punten. Die plek is nodig om play-offs te mogen spelen. Voor de nummers vijf tot en met acht restten de play-outs. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 1 april tegen Westa uit Wessem (foto: Menne Tillema).

No Replies to "Klimaatgroep Stars kansloos onderuit "