Poolster rekent af met zwak Corenos

Corenos zal alles uit de kast moeten halen om uit de contreien weg te blijven waar het stempel nacompetitie op is geplant. De Roodeschoolsters gingen op eigen veld met 1-3 onderuit in het duel met Poolster.

De laatste competitiezege van Corenos kwam begin november tot stand. Toen werd met 3-0 van De Fivel gewonnen. Het was de vierde en tevens laatste driepunter. Daarna volgde nog een 1-1 gelijkspel tegen SGV, maar voor het overige kregen de mannen van trainer Peter Ernst alleen maar nederlagen te slikken. Dat het tegen Poolster ook geen gemakkelijke middag zou worden, was zonneklaar. De ploeg uit Spijk maakt immers ook jacht op nacompetitievoetbal, maar dan voor promotie naar de derde klasse.

Poolster had zich voorbereid op een fysiek sterk Corenos, maar zal zich ook wel even achter de oren hebben gekrabd over het gebrek aan weerstand bij de gastheren. Het optreden van de Roodschoulsters liet namelijk nogal wat te wensen over. Er viel weinig lijn in het spel te bespeuren. Het kwaliteitsverschil tussen beide teams was, ook zonder dat Poolster in een supervorm verkeerde, gewoonweg te groot.

Johan de Groot, Dennis van Dijk en de laatste weken in een goede vorm stekende Kevin Bijlsma kregen de kans om het duel open te breken. Ze lieten dat echter na en boden Corenos de mogelijkheid om zichzelf in de wedstrijd te spelen. Dat lukte de gastheren amper en de 0-1 die Danny Wiersum scoorde, was dan ook niet meer dan een logisch vervolg van de verhoudingen binnen de lijnen.

Ook na de thee had Poolster niet veel van Corenos te vrezen. Voetballend kwam de thuisclub er niet aan te pas, dus werd er een scheut opportunisme in de strijd gegooid. De ballen die in het strafschopgebied van Poolster werden gepompt, konden niet voor veel onrust zorgen.
Kevin Bijlsma leek de wedstrijd te beslissen toen hij Poolster op 0-2 wist te zetten.

Na die goal kreeg Johan de Groot een uitgelezen mogelijkheid om te scoren. Scheidsrechter Adam Secer was er zeker van dat de bal tussen de palen zou verdwijnen, want hij wees al naar het midden. Hij kon die ‘misser’ nog goed maken. Iets wat De Groot niet lukte, want de bal vloog naast. Dennis van Dijk had vervolgens raak moeten kopen uit een voorzet van Kevin Bijlsma en laatstgenoemde verscheen oog in oog met de Roodschoulster goalie, maar treuzelde te lang.

Omdat de gasten ook nu nalieten om hun opponenten vroegtijdig uit te schakelen, bleef het uitkijken voor een opleving aan de zijde van de thuisclub. Marcel Dijkstra leek de ideale kans te krijgen om zijn team dichterbij te brengen, maar raakte de paal. Hij maakte zijn misser echter goed door later wel voor 1-2 te zorgen.

De gastheren gooiden echter hun eigen glazen in toen Johan de Groot in de 85e minuut door Sven Knot tegen het gras werd gekwakt en Kevin Bijlsma vanaf elf meter mocht aanleggen. Hij maakte geen fout en bezorgde Poolster daarmee de dik verdiende overwinning: 1-3.

Prettige bijkomstigheid voor de geelzwarten was dat naaste belager Amicitia VMC op eigen veld een dure 1-3 nederlaag leed tegen SJS en dat Onstwedder Boys in het duel met De Fivel niet verder dan 1-1 wist te komen. Saillant detail is dat Poolster de Onstwedders zaterdag definitief kan afschudden als het in eigen huis opnieuw van de Boys weet te winnen. Danny Wiersum en Kevin Bijlsma waren tijdens de eerste ontmoeting de prijsschutters.

‘We hadden op een fel Corenos gerekend, maar ze liepen eigenlijk zonder veel bezieling over het veld. Als we wat scherper in de afwerking waren geweest, was het duel al veel eerder beslist. Het klopt inderdaad dat Kevin Bijlsma goed op dreef is. Dat is een mooi voordeeltje voor ons, want er wordt vaak op Dennis van Dijk gelet. Daar kunnen anderen dan weer van profiteren.. De wedstrijd op zich moeten we maar gauw vergeten, die was niet best. Het was echter ruim voldoende om te winnen’, vertelt Poolster-coach Jeroen de Munck.

Zijn collega Peter Ernst vond Corenos zonder enige overtuiging spelen. ‘Het zelfvertrouwen van de ploeg is ver te zoeken. Ik miste eigenlijk alles wat een team strijdbaar maakt. Natuurlijk heeft Poolster meer kwaliteit in huis, maar dan moet je daar een flinke dosis werklust tegenover zetten. Dat heb ik ook niet gezien. Het was al met al niet best.’

* Corenos – Poolster 1-3 (0-1). Danny Wiersum 0-1; Kevin Bijlsma 0-2; Marcel Dijkstra 1-2; Kevin Bijlsma (strafschop) 1-3.

No Replies to "Poolster rekent af met zwak Corenos"