Volleyballers GAV Unitas op titelkoers

Het eerste heren volleybalteam van GAV Unitas uit Usquert zit volop in de strijd om het kampioenschap in de tweede klasse van volleybalbond NeVoBo. Donderdag stond in sporthal de Mencke in Uithuizen de belangrijke wedstrijd tegen koploper Oryx uit Groningen op het programma. De Usquerders wisten de confrontatie met 3-1 te winnen.

Unitas stond voor aanvang van het treffen op de derde plaats met 15 gespeelde wedstrijden en 59 punten. Op de tweede plaats stond Abiant/Set Uppers met 63 punten uit 17 duels en Oryx voerde de lijst aan met eveneens 63 punten uit 17 wedstrijden. De wedstrijd tegen Oryx moest door GAV Unitas gewonnen worden om in het klassement t stijgen en de kampioenskansen levend te houden.

Het herenteam wordt gevormd door Vincent Tel (aanvoerder), Jan Hemmes, Patrick Doornbos, Arjan Bolhuis, Johan Bolwijn, Barteld Bolwijn, Alwin Staal en Marc Guikema. De thuiswedstrijden worden gespeeld in sporthal de Mencke in Uithuizen omdat de zaal in Usquert te laag is.
Beide teams waren klaar voor de tweestrijd. De eerste set ging gelijk op en het ws wel duidelijk dat beide teams erg aan elkaar moesten wennen. Over en weer werden onnodige fouten gemaakt. Tot 22-22 liep het gelijk op, maar na een goede serie opslagen aan de zijde van Oryx haalden zij de set binnen.

In de tweede set kwamen de heren van Unitas beter in hun spel. De toeschouwers kregen mooie aanvallen en goede blokkeringen voorgeschoteld. Unitas won de tweede set met 25-19 met een mooi ace van Alwin Staal. In de derde set lag het initiatief volledig bij Unitas. Oryx kwam er niet meer aan te pas. Unitas nam een ruime voorsprong van 11-5. Daarna kreeg Oryx het team weer wat op de rails en wisten ze tot 19-16 terug te komen. Na een time-out aan de kant van Unitas werd de set met 25-16 gewonnen.

In de vierde set nam Oryx toch weer met 9-12 de leiding. Unitas greep de mogelijkheid van een time-out aan om de neuzen weer allemaal dezelfde kant op te krijgen en slaagde in die opzet. Er waren mooie aanvallen en Unitas nam de leiding weer in handen om vervolgens naar 23-14 uit te lopen. Door een geweldig punt van Oryx ging de opslag daarna naar de gasten. Door een keiharde smash van Alwin Staal kregen de heren van Unitas de opslag terug. Barteld Bolwijn maakte de set uit die in 25-15 eindigde.

Unitas kon een verdiende 3-1 zege op het conto bijschrijven en schoof door de zege op naar de tweede plaats (16 wedstrijden en 63 punten). Oryx staat nog wel op de eerste plaats, maar heeft twee wedstrijden meer gespeeld (18 wedstrijden en 64 punten). Abiant/Set Uppers staat derde met 63 punten uit 17 wedstrijden en op de vierde plaats is VIOS/K terug te vinden met 58 punten uit 15 duels.

Het blijft in deze klasse enorm spannend welk team er naar de eerste klasse zal promoveren. Unitas speelt op donderdag 6 april tegen slotlicht Donitas. Het is voorde Usquerder heren de gelegenheid om bij winst de koppositie van Oryx over te nemen. De wedstrijd in de Uithuizer sporthal begint om 20.45 uur.

* GAV Unitas – Oryx 3-1. Setstanden 22-25, 25-19, 25-16 en 25-15 (foto: Menne Tillema).

Stand
Oryx HS 2              18 - 64
GAV Unitas             16 - 63 
Abiant/Set Uppers HS 2 17 - 63
VIOS/K HS 3            15 - 58
Oranje Nassau HS 4     17 - 43
vv Trias HS 3          16 - 37
Veracles HS 5          17 - 34
Krathos HS 3           17 - 29
VC Kollum-Gri HS 2     17 - 28
Olympia HS 4           17 - 21
Donitas HS 7           17 - 20

No Replies to "Volleyballers GAV Unitas op titelkoers"