Futsal Farmsum wint van Zvv Delfzijl

In de sporthal van de Brede School Noord in Delfzijl stond vrijdagavond een heuse zaalvoetbalderby op het programma. Middenmoter Zvv Delfzijl 4 speelde daar tegen koploper Farmsum Futsal 1. De Delfzijlsters kregen met 2-7 op de broek.

Farmsum verloor alleen de eerste wedstrijd van het seizoen en wist daarna twaalf wedstrijden op rij ongeslagen te blijven. Vanaf de eerste minuut liet de thuisploeg zich ver inzakken en was het aan Farmsum om daar doorheen te breken. Farmsum speelde rustig de bal rond en wachtte geduldig op een kans.

Na een mooie combinatie schoot Nick van de Berg op doel en tot grote schrik van iedereen werd dat schot tot doelpunt gepromoveerd. De meeste spelers dachten dat ie in het zijnet was beland en omdat Van de Berg bijna nooit scoort, durfde hijzelf ook niet te juichen. Feit was dat de bal toch echt in het doel lag: 0-1.

Niet veel later was de volgende kans ook raak en was het Teun Westerhuis die beheerst wist af te ronden: 0-2. De laatse tien minuten kreeg Zvv Delfzijl een paar kansjes, maar de uitstekend keepende Kevin Meertens hield zijn doel schoon. Een minuut voor rust maaakten de Delfzijlsters dan toch de aansluitingstreffer door een verassend schot in de korte hoek: 1-2.

Na rust veranderde het spelbeeld niet en was het wederom Farmsum dat het spel dicteerde en via Teun Westerhuis en Andreas Tjalma de 1-3 en de 1-4 op het scorebord brachten. De Delfzijlsters moesten nu wel uit hun verdediging kruipen en zodoende kwam er voor Farmsum meer ruimte. Die was aan Herbert van Brugge wel besteed en na een knappe loopactie schoot hij de 1-5 op het scorebord.

Zvv Delfzijl kreeg ook wat kansjes maar de Farmsumer keeper leek schier onpasseerbaar en de Havenkanters hadden dan ook de hulp van Farmsum-speler Teun Westerhuis nodig om aan een tweede doelpunt te komen. Na een harde voorzet was het Westerhuis die de bal weg wilde schieten. Hij raakte het speeltuig echter verkeerd en schoot de bal achter de eigen keeper: 2-5.

Spannend zou het echter niet meer worden want via Herbert van Brugge en Alwin Nap wist Farmsum de score naar 2-7 uit te breiden en floot de prima fluitende leidsman uiteindelijk af voor het einde van een tamme derby. Door deze overwinning blijft Futsal Farmsum 1 ook na dertien wedstrijden op rij ongeslagen en koploper in de 3e klasse 09. Met 37 punten uit 14 wedstrijden hebben de roodgelen tien verliespunten minder dan nummer twee Drs. Vijfje 19 dat 36 punten uit 17 wedstrijden heeft verzameld.

No Replies to "Futsal Farmsum wint van Zvv Delfzijl"