Noordpool UFC lijdt dure nederlaag

Noordpool UFC heeft zich op eigen veld lelijk laten verrassen door het bezoekende Potetos. Het team van trainer Jur Smit keek na een kwart wedstrijd al tegen een 0-2 achterstand aan, wist deze nog weg te poetsen, maar kreeg in het tweede bedrijf nog een tik op de neus. De Stadjers trokken uiteindelij met 2-4 aan het langste eind.

Noordpool leek op papier geen al te moeilijke middag tegemoet te gaan. Gezien de stand moest het karwei tegen Potetos een te klaren klus zijn. In Groningen wist het team van trainer Jur Smit eerder dit seizoen met 0-1 te winnen van de sterk verdedigend ingestelde Stadjers. De toen voor het doel geparkeerde bus had men kennelijk thuis gelaten, want de gasten waren niet naar Uithuizen gekomen om het kampement in het eigen strafschopgebied op te slaan.

Sterker nog, de te slap begonnen gastheren keken binnen vijf minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Een bal over enkele meters goed in de voeten spelen bleek te moeilijk voor de gehavende thuisclub. Robert Everts profiteerde dankbaar en liet doelman Kevin Gjaltema voor de eerste keer vissen: 0-1. Een dikke tien minuten later leek Noordpool UFC een hele zware middag tegemoet te gaan toen het verdedigend opnieuw aan het knoeien sloeg. Een foute inspeelpass leidde tot een treffer van Quin Mekel: 0-2.

Smit kon allesbehalve blij zijn met het optreden van zijn manschappen. Hij miste op vitale plekken belangrijke spelers zoals bijvoorbeeld de geschorste Jos Klip en Marcel Lalkens (hersenschudding). En zo was er nog wel een handjevol excuses dat aangevoerd kon worden. De oefenmeester wilde daar echter niks van weten. ‘Dit is inherent aan het voetbal. Daar moet je als team mee leren leven. Het gaat in principe fout omdat we veel te slap beginnen’, aldus Smit.

Gaandeweg de eerste helft leken de puzzelstukjes op hun plaats te vallen en vlak voor rust viel de zo vaak bejubelde aansluitingstreffer. Johan Kluin gaf zijn team weer het gevoel dat het geen verloren middag zou worden: 1-2. Dat gevoel werd nog eens versterkt toen de achterstand helemaal was weggewerkt. Jordy van der Velden bracht de geelzwarten langszij (2-2) en dus kon de wedstrijd ‘opnieuw’ beginnen.

Die kreeg echter niet het gezicht dat Noordpool UFC voor ogen had, want Potetos sloeg andermaal toe nadat de gastheren er verdedigend niet al te best uit zagen. Robert Haikens wist tussen drie tegenstanders in baas over de situatie te blijven en scoorde 2-3. Die dreun kwam Noordpool UFC niet meer te boven. Uiteindelijk besliste Herre van der Wal met een bekeken lobje de wedstrijd in stad-Groninger voordeel: 2-4.

Smit noemde het verlies niet alleen duur, maar ook dom. ‘Natuurlijk lever je met de afwezigen kwaliteit in, maar als je de goals op zo’n kinderlijk eenvoudige manier weggeeft, kun je voetballen wat je wilt. Een eventueel kampioenschap kunnen we wel vergeten. We moeten ons nu maar op de derde plek richten. Dat zal nog een hels karwei worden.’

Waar de Uithuizers de strijd om de eerste plek lijken te hebben verloren, is Stedum de ploeg dat zaterdag de beste zaken in 5A deed. Dat nam de koppositie namelijk over van Oosterparkers. In een rechtstreekse confrontatie wisten de Stedumers met 2-5 te winnen, dankzij treffers van Diederik Dijk (2), Siebrand Dijkema, Jacco Santing en Tiemen Pestman.

* Noordpool UFC – Potetos 2-4 (1-2). Robert Everts 0-1; Quinn Mekel 0-2; Johan Kluin 1-2; Jordy van der Velden 2-2; Robert Haikens 2-3; Herre van der Wal 2-4.

No Replies to "Noordpool UFC lijdt dure nederlaag"