Succesvolle inhaalrace NEC Delfzijl

NEC Delfzijl is in het thuisduel tegen laagvlieger The Knickerbockers aan een pijnlijke nederlaag ontsnapt. Het team van trainer Erwin Heerlijn stond binnen tien minuten op een 0-2 achterstand, maar wist zich op wonderbaarlijke wijze van die dreun te herstellen. Na ruim een uur waren de rollen omgedraaid en kon de fusieclub uiteindelijk een 3-2 overwinning op het conto bijschrijven.

Met een beetje positieve insteek zou je kunnen stellen dat NEC Delfzijl, theoretisch gezien, nog derde in de eindrangschikking kan worden om daarmee een ticket voor de nacompetitie te verdienen. De vraag is of de Delfzijlsters daar belang bij hebben. Zolang je ergens voor strijdt, moet je echter alles geven.

De Stadjers kunnen zich in deze fase van de competitie geen enkele misstap veroorloven, want degradatievoetbal dreigt. Dat besef leken de bezoekers wel te hebben toen ze het echte gras van het sportpark Centrum betraden. Voor men in Delfzijl de stoelen op de tribune goed en wel had opgewarmd, stond er aan de overzijde van het veld al een 0-2 tussenstand op het scorebord. Albert de Leeuw en Rick Slomp straften een vreselijk naïef begonnen thuisclub resoluut af.

De gastheren hadden daarna het geluk dat een volgende doelpoging op de lat uiteen spatte, anders was het een hele zware middag geworden. Na die dramatische start stond NC echter op en begon het zowaar beter te spelen. Dat leidde na een kwart wedstrijd tot de aansluitingstreffer van Jari Slort. Hij sneed over rechts naar binnen en deponeerde het leer in de touwen: 1-2.

Op het moeilijk te bespelen veld moest Knickerbockers steeds verder terug en bleek al snel dat kwalitatief minder in huis had dan NEC Delfzijl. Voor de thuisclub bleef het echter oppasen geblazen, want het aandringen leidde wel tot het weggeven van veel ruimte, waar de gasten met alle plezier in doken. De Havenkanters hielden het echter droog en kwamen voor de pauze langszij toen er hands werd gemaakt en de bal op elf meter van het doel van Knickerbockers werd gelegd. Ruben Stam besloot het karwei op zich te nemen en poetste de achterstand weg: 2-2.

NEC Delfzijl gaf het duel na de thee niet meer uit handen. Na een klein uur waren de rollen volledig omgedraaid. Peter van Hunnik mocht er op rechts vandoor en liet een voorzet van zijn voet vertrekken. Stam dacht er voordeel uit te halen, maar kwam er niet uit met zijn tegenstanders. Dion Zimmerman was echter ter plekke om de aanval een fraaie afronding te geven. Zijn inzet betekende 3-2.

Omdat de thuisclub de marge niet wist te vergroten, bleef het daarna billenknijpen. Knickerbockers ging op de opportunistische toer en probeerde NEC Delfzijl op die manier in verlegenheid te brengen. De Stadjers slaagden niet in hun opzet en dus kon men bij de gastheren opgelucht adem halen toen het laatste fluitsignaal eenmaal had geklonken.

Oefenmeester Erwin Heerlijn gaf naderhand toe dat hij behoorlijk was geschrokken van de start van zijn ploeg. ‘Het voordeel is wel dat je meteen wakker bent, maar het was niet best. We hadden tegen Aduard 2000 al een misstapje gemaakt en dat spookbeeld doemde nu ook weer op. Je wilt ploegen die onder je staan niet te dichtbij laten komen.’

Het was volgens hem maar goed dat NEC vrij snel terug wist te komen en uiteindelijk was hij trots op zijn team vanwege het feit dat ze zich weerbaar hadden getoond. Op de vraag of hij omhoog durft te kijken, zegt Heerlijn: ‘Dat doen we altijd. We zitten niet zo ver van de derde plaats af. Ik hoop hoe dan ook dat er aan het einde van de rit een mooie klassering voor ons in zit. Welke plek dat uiteindelijk is zien we dan wel weer.’

* NEC Delfzijl – The Knickerbockers 3-2 (2-2). Albert de Leeuw 0-1; Rick Slomp 0-2; Jari Slort 1-2; Ruben Stam 2-2; Dion Zimmerman 3-2.

No Replies to "Succesvolle inhaalrace NEC Delfzijl"