Reserves Farmsum winnen wel

Wat het vlaggenschip van de vereniging niet lukt, presteren de reserves van zondagclub Farmsum wel. Op het eigen Sportpark Tuikwerd stond zondag de wedstrijd tegen WVV 4 op het programma. Met de wetenschap dat de uitwedstrijd met 1-3 werd gewonnen, waren de roodgelen dus vooraf gewaarschuwd. Ze hadden echter een gemakkelijke middag, want het duel werd met 7-3 gewonnen.

Farmsum begon zoals altijd met het idee vol druk vooruit te zetten. In de 2e minuut was het Herbert van Brugge die Andreas Tjalma bediende die vervolgens de 1-0 binnenschoof. In de 5e minuut was de stand al weer gelijk. Een voorzet van een Winschoter middenvelder werd wat ongelukkig weggekopt door laatste man Tim Noorman en belandde bij de spits van WVV die wel raad wist met deze buitenkans: 1-1.

Lang kon WVV niet van de gelijke stand genieten, want in de 7e minuut was het Van Brugge die een corner nam en was het Maikel Mannes die de bal doorkopte naar Andre Strijbos die vervolgens de 2-1 binnen schoot. Farmsum bleef de bovenliggende partij en de twee kleine kansjes die de Winschoters kregen, werden uitstekend gepareerd door de Farmsumer keeper.

In de 22e minuut was het Herbert van Brugge die een man passeerde en de bal hoog voorgaf alwaar Andreas Tjalma de bal tegendraads in het doel kopte: 3-1. Daarna was het woord in de 31e en 41 minuut aan Herbert van Brugge die zijn uitstekende voetbalkwaliteiten liet zien en de 4-1 en de 5-1 binnen knalde. Dit was tevens de ruststand.

Na de doelwisseling was het de centrale middenvelder van WVV die een schot op de lat zag belanden en vervolgens was het de spits die hem makkelijk kon inkoppen: 5-2. De ingevallen Michael de Leeuw gaf in de 61e minuut een voorzet en het was wederom Andreas Tjalma die de bal in het doel kopte. Tjalma had daarbij enig fortuin want doelman Cees Oosterveld (oud-Appingedam) verstapte zich en kon de bal niet wegboksen: 6-2.

In de 75e minuut kreeg WVV wederom een cadeautje want Maikel Mannes dekte de verkeerde kant van de speler en Tim Noorman gaf geen rugdekking. Zodoende was het de linksmid van WVV die de bal voorbij de Farmsumer keeper kon schuiven: 3-6. Het slotakkoord was voor Michael de Leeuw, die op aangeven van Herbert van Brugge de eindstand op het bord schoot: 7-3. Al met al een prima overwinning van de roodgelen die komend weekeinde een topper spelen in en tegen Bedum 3.

No Replies to "Reserves Farmsum winnen wel"