Beroerde herstart korfballers DWA/Argo

De korfballers van DWA/Argo zjn zaterdag aan het tweede deel van de veldcompetitie begonnen. De ploeg uit Winsum en Bedum moest in Leeuwarden aantreden tegen Pallas ’08. Het werd voor DWA/Argo een zeer matige wedstrijd. De teams gingen met 12-4 de rust in en uiteindelijk wist Pallas ’08 met 23-10 te winnen.

Trainer-coach Henk Sjoerd Westra moest improviseren. Door een blessure van Lisanne Pettinga en ziekte van Yvonne Schuuring werden de vakken op de speeldag nog volledig omgegooid, waardoor er in een andere samenstelling werd gespeeld dan er in de voorliggende week was getraind. Aaltje Kinderman mocht haar debuut in het eerste team van DWA/Argo maken. Zij verving Schuuring.

Of het nou aan deze veranderingen lag of niet, DWA/Argo kende in ieder geval een zeer matige start van de wedstrijd. Pallas ’08 stond na 25 minuten spelen met maar liefst 11-0 voor. De Winsumers en Bedumers konden in deze fase niet scoren en speelden zonder geloof en overtuiging. Pas in de laatste fase van het eerste bedrijf begon het een klein beetje op gang te komen. Nick Brandsma, Benjamin Pestoor en Natasja Schuuring wisten achter elkaar te scoren. Ook Lisette Hamminga scoorde nog vlak voor de rust, waardoor de ruststand op 12-4 werd bepaald.

Iedereen wist dat er slecht gespeeld werd en men wist ook dat het beter moest. Westra maakte in de pauze duidelijk dat er met elkaar en met name voor elkaar geknokt moest worden.

De tweede helft begon met een treffer van Natasja Schuuring, maar Pallas ’08 was op haar hoede en reageerde goed. De Friezen liepen zelfs uit naar 15-5. Tom van der Laan scoorde nog van afstand, waarop de thuisclub weer antwoordde met vier treffers op rij. Mike Bults kwam het veld in voor Sam Pestoor en scoorde twee keer op rij, zodat het 20-8 werd.

Het geloof om te winnen bij de jongelingen uit Winsum en Bedum was echter allang verdwenen. Uiteindelijk werd er nog wel beter gespeeld. Lisette Hamminga en Natasja Schuuring wisten als laatste namens de gasten te scoren en met een 23-10 eindstand maakte de scheidsrechter een einde aan deze voor DWA/Argo beroerde herstart.

De spelers en speelsters gaan deze week hard trainen om zaterdag weer goed te kunnen presteren. Dan neemt DWA/Argo het op het eigen kunstgrasveld in Winsum op tegen Invicta/Frigro. Die ploeg wist de vorige ontmoeting te winnen. Het zal een spannend duel worden en voor DWA/Argo is het belangrijk om in de strijd tegen degradatie punten te pakken. De wedstrijd start, anders dan normaal, om twee uur.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (3x), Lisette Hamminga (2x), Mike Bults (2x), Tom van der Laan (1x), Benjamin Pestoor (1x) en Nick Brandsma (1x).

Uitslagen:
Vlug & Vaardig  - Rood Wit      18-23
Pallas ’08      - DWA/Argo      23-10
Invicta/Frigro  - Blauw Zwart   15-15

Stand:

Rood Wit                         8-14
Vlug & Vaardig                   8-11
Pallas’08                        8-11
DTS                              7- 9
Invicta/Frigro                   8- 8
Blauw Zwart                      8- 6
DWA/Argo                         8- 3
MN & W                           7- 0

No Replies to "Beroerde herstart korfballers DWA/Argo"