Dames Trias knokken zich naar winst

De dames van volleybalvereniging Trias moesten voor de laatste uitwedstrijd van het seizoen zaterdag naar Roden. Rovoc staat moemnteel zevende op de ranglojst en het is slechts enkele weken geleden, dat Trias dit team in Appingedam met succes (3-1) wist te bestrijden. Bij afwezigheid van coach Jeroen Hulck was voor deze gelegenheid een oude bekende gevraagd om de dames te coachen. Voormalig coach en trainer Dolf Langerhuizen moest het team naar de overwinning leiden.

In de eerste set ging Trias goed van start. Al gauw werd duidelijk welke speelsters uit te zoeken met de service en aanvallend werden de nodige punten gemaakt. Ondanks dat niet alle passes goed bij de spelverdeelster aankwamen, kon er toch voldoende worden afgewisseld in de aanval. Rovoc gaf zich echter niet zomaar gewonnen en bleef vechten om in de set te blijven. Het werd een spannende set waarin Trias uiteindelijk aan het langste eind wist te trekken: 22-25.

Trias begon de tweede set wat minder. Er was wat onduidelijkheid in de pass waardoor de dames al snel tegen een achterstand aan keken. Met de nodige time-outs en enkele wissels probeerde de coach de dames er weer bovenop te krijgen. Deze set bleek dat ook de dames van Trias niet zomaar van plan waren de set op te geven. Met de nodige strijdlust wisten ze nog wel in de buurt te komen, maar winst zat er niet in: 25-19.

Omdat de dames een redelijk goed gevoel hadden overgehouden aan het eind van de tweede set, gingen ze vol vertrouwen de derde set in. Deze beloofde er weer een vol strijdlust te worden. Beide teams wisten van geen opgeven, wat het voor het publiek natuurlijk uiterst spannend maakte. Voor Trias zelf zorgde het af en toe voor wat onrust maar toch bracht de strijdlust de nodige positieve energie met zich mee. Met 23-25 wisten de bezoekers de set naar zich toe te slepen.

Zowel in de aanval als in de blokkering moest in de vierde set wat aangepast worden. Daar waar Trias de eerste twee sets voornamelijk wist te scoren in de rechtdoor, kreeg Rovoc dat nu in de gaten. Het was even zoeken naar nieuwe mogelijkheden om te scoren. Rovoc sloeg de voorgaande sets alles diagonaal, maar had deze set ook in de aanval de tactiek aangepast, de rechtdoor was hun nieuwe plek om te scoren.

Hoewel Trias aan het begin van deze set op een kleine voorsprong wist te komen ging het aan het eind van de set gelijk op. Trias wist de voorsprong niet meer terugpakken en verlo de set met 25-22 en dat betekende een beslissende vijfde set.

Hoewel iedereen wat vermoeid begon te raken, was er van opgeven absoluut geen sprake. Trias begon de set met een minimale voorsprong maar kon zich geen fouten veroorloven. Zo was ook deze set er een om op het puntje van de stoel te blijven zitten. Trias bleek uiteindelijk over de langste adem te beschikken en wist met 14-16 te winnen. Daarmee was de winst in de wedstrijd een feit.

Al met al was het een duel vol spanning en strijdlust. Er rest de dames dit seizoen nog maar één wedstrijd. Op 22 april wordt deze om 18.00 uur in Eelwerd gespeeld. tegenstander is dan koploper Stentor DS 2.

* Rovoc – Trias 2-3. Setstanden 22-25, 25-19, 23-25, 25-22 en 14-16.

No Replies to "Dames Trias knokken zich naar winst"