De Fivel geeft goals te simpel weg

De Fivel heeft kampioenskandidaat Be Quick niet de voet dwars kunnen zetten. De ploeg uit Zeerijp miste zelf een strafschop en ging op eigen veld uiteindelijk met 0-2 onderuit door twee te gemakkelijk weggegeven doelpunten. De eindstand was halverwege het duel al bereikt.

Om de titelrace met HS ’88 vol te kunnen houden, moesten de Stadjers wel winnen. Het zelfde gold evenzeer voor het andere Oranje, dat maar al te graag als vierde in de eindrangschikking wil eindigen. De gasten hadden het niet gemakkelijk op de Zeerijpster klei. Ze zijn over het algemeen wat lichtvoetiger en komen op kunstgras beter uit de verf.

Geheel tegen de eigen ideeën in, had men bij De Fivel besloten om wat eerder de lange bal te spelen en het strafschopgebied van Be Quick op die manier wat sneller op te zoeken. Tot grote mogelijkheden leidde deze strategie echter niet. Sterker nog, de bezoekers wisten na een kwart wedtrijd aan de leiding te komen toen een bal tussen drie man in viel en Stadjer Tom Warmels uiteindelijk als winnaar tevoorschijn kwam. Hij passeerde doelman Ruud Kuizenga voor de eerste keer: 0-1. Een cadeautje, want het ingrijpen van de Riepster defensie was allesbehalve overtuigend.

Geert van der Veen en Silke Korpershoek kregen kansjes om de gastheren langszij te brengen, maar hoezeer ze hun best ook deden, de bal wilde niet tussen de palen door. Op een wel heel dodelijk moment wist Be Quick de marge te verdubbelen en weer kon er van een goedkope tegentreffer gesproken worden.

Een aanval van de stad-Groningers leek te worden afgeslagen, maar het leer werd te simpel ingeleverd en opnieuw richting goalie Kuizenga getransporteerd. In een ultieme poging het gevaar te bezweren werd er een sliding ingezet. De bal werd wel van richting veranderd, maar niet voldoende en belandde opnieuw achter de sluitpost van De Fivel: 0-2. Het doelpunt kwam op naam van Jelmer Douwstra.

Ook na de doelwisseling probeerde De Fivel er van alles aan te doen om het resultaat en beter aangezicht te geven. Het duurde echter tot driekwart wedstrijd alvorens er eindelijk een mogelijkheid kwam om  iets aan de achterstand te doen. Na een overtreding werd de bal op elf meter van het doel van Be Quick gelegd en mocht Joran Bos de aanloop nemen. Hij stuitte echter op de doelman. Ook de rebound leverde niet het gewenste resultaat op.

Om nog meer druk op de defensie van Be Quick te leggen, werd Mark Kramers ingebracht en ging ook Geert van der Veen wat nadrukkelijker in de punt van de aanval spelen. De Fivel weerde zich kranig, probeerde er alles aan te doen om een resultaat te behalen, maar bleef uiteindelijk met lege handen achter.

‘We moesten op zeker moment wel risico’s nemen om iets af te dwingen. Daardoor gaven we wel ruimte weg, maar dat is inherent aan je speelwijze. Ik kan de ploeg niks verwijten. Het is alleen jammer dat we zelf niet scoren en de doelpunten te gemakkelijk weggeven’, vertelde trainer Simon Schuil na afloop van het duel.

De vurig gehoopte vierde plaats is door de nederlaag weer een stukje verder uit het zicht geraakt. ‘Om dat te kunnen bewerkstelligen zijn overwinningen nodig en die hebben we op dit moment nog te weinig achter onze naam staan’, vindt Schuil.

Komend weekeinde kan zijn team dat aantal weer wat opvijzelen, want dan gaat men op bezoek bij hekkensluiter VVS uit Oostwold. In oktober van het afgelopen jaar werd het 5-1 voor De Fivel.

* De Fivel – Be Quick 0-2 (0-2). Tom Warmels 0-1; Jelmer Douwstra 0-2.

No Replies to "De Fivel geeft goals te simpel weg"