Klimaatgroep Stars onderuit tegen Westa

De kans er op was al behoorlijk geslonken, maar na zaterdag kunnen de Middelstummer tafeltennissers van Klimaatgroep Stars het wel vergeten dat ze een plekje in de play-offs krijgen in de strijd om het kampioenschap. In de eigen sportzaal aan de Coendersweg in Middelstum kreeg de thuisclub een 2-4 nederlaag toegediend door Wijzenbeek Westa.

Het had allemaal zo mooi kunnen zijn. Winnen van Westa en daarmee de kans iets vergroten dat men zich nog in de strijd om het kampioenschap zou kunnen mengen. Daarvoor moest er wel een ruime overwinning bewerkstelligd worden. Westa was echter niet gekomen om zich gewillig naar de slachtbank te laten leiden. Daar zouden de gastheren al vrij snel achter komen.

Colin Rengers moest voor het eerste Middelstummer punt zorgen in zijn duel met Rino Alberts. Hij leek goed op weg, want de eerste twee games vielen aan de kopman van Klimaatgroep Stars ten prooi. De machine stokte daarna echter en uiteindelijk wist Alberts de achterstand volledig weg te poetsen en met 3-2 te winnen. Het vurig gehoopte openingspunt ging daarmee aan de neus van coach Stulp en de zijnen voorbij.

Jan Tammenga wist op voorhand dat hij het niet gemakkelijk zou krijgen tegen Qiang Liu. Hij had al eens een keer van de Chinees weten te winnen, maar mocht dat genoegen niet nog een keer smaken. De routinier aan Middelstummer zijde ging namelijk op zijn gat. Daarmee was eigenlijk al wel duidelijk dat er een streep door de play-offs gezet konden worden. Verrassend genoeg was het Arnoud Meijer die het eerste punt voor de thuisclub wist binnen te harken door van Ibrahim Yildizar te winnen. Hij bracht de achterstand daarmee terug tot 1-2.

Na de pauze wist Klimaatgroep Stars het tij niet te keren. De druk leek te groot te zijn geworden voor de Noord-Groningers. De lager geklasseerde ploeg uit Wessem speelde daarentegen onbevangen en wist de voorsprong redelijk gemakkelijk te vergroten. Alleen Jan Tammenga pakte nog een punt door net als Meijer van Yildizar te winnen. Hij bepaalde de eindstand daarmee op een voor het thuisfront teleurstellende 2-4.

Coach Gert Stulp en de zijnen kunnen zich nu wel opmaken voor play-downs om lijfsbehoud. In de reguliere competitie wacht nog het duel tegen Scylla uit Leiden. Als die wedstrijd achter de rug is, wordt de indeling bekend van de teams die om het kampioenschap zullen strijden of het vege lijf moeten zien te redden (foto: Menne Tillema).

No Replies to "Klimaatgroep Stars onderuit tegen Westa"