Onderscheiding voor duo scheidsrechters

Het zijn vaak mensen die vergeten, vervloekt, verguisd, maar zelden geroemd worden. Maar wat hebben de voetbalverenigingen ze nodig. Zonder hen zou er immers geen wedstrijd meer plaatsvinden. Scheidsrechters zijn er in alle soorten verschijningen. Opvallend en minder opvallend, maar altijd aanwezig. Twee van hen werden zaterdag in de kantine van voetbalvereniging Holwierde in het zonnetje gezet.

Roelf Folkersma, hoofd begeleiding scheidsrechters, mocht namens de KNVB Henk Poort en Maarten van der Wal een onderscheiding overhandigen.
Henk Poort kreeg de gouden scheidsrechtersspeld en het bijbehorende certificaat. Hij is al sinds 1996 fluitist en staat nog steeds bekend als de man die net zoveel plezier aan de derde helft beleeft als aan de wedstrijden zelf.

Van der Wal is al wat langer actief als scheidsrechter. Volgens voorzichtige schattingen heeft hij sinds zijn officiële debuut in 1986 meer dan 1100 wedstrijden gefloten. Ook als vlaggenist heeft hij zijn sporen ruimschoots verdiend. In zijn jaren als assistent heeft hij nog met de bekende scheidsrechter Eric Braamhaar mogen werken.

Voor zijn verdiensten als scheidsrechter ontving Van der Wal het speldje dat hoort bij de titel scheidsrechter van verdienste en ook voor hem was er uiteraard een certificaat. Wethouder sport Jan Menninga was namens de gemeente Delfzijl aanwezig om de heren te feliciteren en een bloemetje te overhandigen.

No Replies to "Onderscheiding voor duo scheidsrechters"