‘t Zandt revancheert zich voor zevenklapper

De mannen van vv ’t Zandt moesten het zaterdag in eigen huis opnemen tegen het vijfde elftal van NEC Delfzijl. De uitwedstrijd in Delfzijl ging eerder dit seizoen met 7-0 verloren, dus de Zandtsters waren uit op revanche. En die kwam er, want na negentig minuten spelen stapten de gastheren met een 4-1 zege als winnaar van het veld.

’t Zandt begon gretig op het hobbelige veld van ’t Zandt Siro en creëerde al snel enkele kansen. Uiteindelijk was het in de 16e minuut clubtopscorer Cees bij de Leij die vanuit een vrije trap zijn team op voorsprong wist te schieten: 1-0.

Niet veel later was het Tim Dijkhuis die vanuit een voorzet van Bij de Leij de bal hard binnen kopte: 2-0 Nog voor rust wist Dijkhuis, tevens voorzitter van de club, zich tot man van de wedstrijd te bombarderen door de bal nog twee keer achter de goalie van NEC Delfzijl te mikken. Met deze zuivere hattrick ging ’t Zandt goed gemutst de rust in.

Na het bakje thee vielen er andere bakken uit de lucht. He t regende pijpenstelen in ’t Zandt waardoor het voor beide ploegen een zware tweede helft zou worden. De bewoners van de havenplaats begonnen feller aan het tweede deel en dit resulteerde dan ook snel in een doelpunt voor de gasten: 4-1.

Even later kwam NEC Delfzijl met tien man te staan toen een van de Delfzijlsters wegens verbaal wangedrag met rood op zak moest vertrekken. ’t Zandt wist hier uiteindelijk niet van te profiteren, waardoor 4-1 de eindstand bleef. Op bijgaande foto probeert Zandtster Peter van Weerden zijn tegenstander te passeren.

No Replies to "'t Zandt revancheert zich voor zevenklapper"