DIO Bedum bindt koploper aan zegekar

Sporthal De Beemden is al meerdere keren een schier onneembare vesting gebleken voor ploegen die de volleyballers van DIO Bedum er wilden bestrijden. Menig team heeft het Noord-Groninger land met een flinke kater verlaten en ook Sliedrecht heeft kennis gemaakt met het ‘avondje DIO.’ Het massaal opgekomen thuispubliek zag de koploper uit de Topdivisie zaterdagavond met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd worden.

Het team van coach Paul van der Ven, ook volgend seizoen de roerganger van Sliedrecht, wist op voorhand dat het een lastige opgave zou worden om DIO op de knieën te dwingen. Van alle competitieduels die in de Beemden werden afgewerkt, hoefde het keurkorps van coach Edwin ten Kate alleen maar een nederlaag te slikken in het duel met HLB Van Daal. Dat was op 1 oktober van het afgelopen jaar.

Eigenlijk was het duel minder spannend dan de setstanden doen vermoeden. DIO was namelijk heer en meester op het speelveld en liet Sliedrecht alleen in de derde set in de wan dat er nog wat te halen zou zijn. De ploeg van coach Edwin ten Kate is momenteel bezig met een indrukwekkende zegereeks. De ploeg wist maar liefst zeven overwinningen op rij te boeken en daar is nu de achtste bijgekomen.

Gedurende de eerste set ontliepen beide ploegen elkaar nauwelijks. Pas bij een stand van 16-15 in het voordeel van DIO begon het aan de kant van Sliedrecht te haperen. De thuisploeg schroefde de servedruk wat meer op, waardoor Sliedrecht de pass niet onder controle kreeg. De Bedumers liepen vervolgens uit naar 21-17 en 23-17. Bij een stand van 24-19 werd het setpunt binnen geslagen.

In de tweede set ging DIO Bedum door waar het gebleven was. Sliedrecht kreeg geen vat op serve van onder anderen Gerben Geertsema. Bij een stand van 13-9 vroeg de coach van Sliedrecht een time-out aan. Dit had geen effect op de nog altijd serverende Geertsema. DIO liep verder uit naar 18-11. Richting het einde van set lukte het Sliedrecht om toch nog tot op twee punten van de thuisploeg te komen (22-20), maar DIO liet de soep niet aanbranden. Met 25-21 werd ook de tweede set gewonnen.

Ook in de derde set waren het de Bedumers die de bovenliggende partij waren. Al snel stond er een 5-1 voorsprong op het bord. Sliedrecht knokte zich vervolgens weer terug tot 12-11. Vanaf dat moment ging het gelijk op tot aan 18-18. DIO nam daarna weer het heft in hadden. Dankzij enkele mooie kill-blokkeringen kon de thuisploeg de voorsprong weer uitbreiden.

Het thuispubliek ging op de banken staan, want bij 24-20 stonden daar de eerste wedstrijdpunten op het scorebord. Sliedrecht kon er nog twee wegpoetsen, maar bij de derde was het wel raak. Jan Bakker sloeg de bal via de blokkering van Sliedrecht uit. Met 25-22 pakte DIO de derde set en daarmee een 3-0 overwinning.

Bijkomend voordeel van de zege die de Bedumers hebben geboekt, is het gegeven dat het boven in de ranglijst weer spannender is geworden. DIO Bedum heeft vijf punten achterstand op Sliedrecht Sport, terwijl de kloof met de nummer twee Zaanstad drie punten bedraagt. Volley Tilburg staat derde, heeft evenveel punten (38) als DIO, maar de Bedumers hebben er wel een wedstrijd meer voor nodig gehad. Zaterdag zijn de Tilburgers te gast bij Sliedrecht, gaat DIO op bezoek bij Pelster Cito en speelt Zaanstad thuis tegen VoCASA. Voor DIO Bedum is een top drie-klassering zeker geen utopie.

* DIO Bedum – Sliedrecht Sport 3-0. Setstanden 25-19, 25-21 en 25-22.

No Replies to "DIO Bedum bindt koploper aan zegekar"