DIO Bedum zet ongeslagen reeks voort

De volleybalheren van DIO Bedum hebben zaterdag de negende overwinning op rij weten te behalen. Pelster Cito was dit keer het slachtoffer. De ploeg uit Zeist kon het de Bedumers in eigen huis net niet lastig genoeg maken. De thuisploeg kwam in twee sets dichtbij, maar moest uiteindelijk toch met 0-3 het hoofd buigen voor de Noord-Groningers. Dankzij deze overwinning houden de Bedumers zicht op de tweede plaats in de Topdivisie.

DIO Bedum heeft sinds de winterstop de smaak goed te pakken. Slechts één keer werd er verloren, maar de daarop volgende wedstrijden werden allemaal gewonnen. Vorige week nog werd voormalig koploper Sliedrecht met 3-0 verslagen. Cito was op voorhand gewaarschuwd dat het geen eenvoudige wedstrijd zou worden. Voor de Bedumers was dat ook het geval. In Bedum kwam DIO nog met 0-2 achter tegen Cito, maar wist toen de wedstrijd toch nog met 3-2 te winnen.

Cito had aan het begin van de eerste set ook het betere van het spel, ondanks de vele servefouten aan beide kanten. DIO keek al snel tegen een 6-2 achterstand aan. Vooral passend had DIO het in die fase moeilijk, maar beetje bij beetje kreeg de ploeg van coach Edwin ten Kate grip op het spel.

Halverwege de set stond DIO weer op gelijke hoogte. Het spel bleef vanaf dat moment op en neer gaan. Uiteindelijk was het DIO dat het eerste setpunt kon noteren. Een goeie serve van Tobias Havinga zorgde voor genoeg problemen bij de thuisploeg, waardoor DIO de aanval kon overnemen en het winnende punt binnen kon slaan (23-25).

In de tweede set waren de Bedumers heer en meester. Met veel servedruk en goed verdedigend spel nam DIO al snel een ruime voorsprong van zeven punten. Via 4-12 en 7-16 werd de voorsprong verder uitgebouwd. Cito kwam er niet aan te pas in de tweede set. Bij een stand van 16-24 sloeg de thuisploeg de bal in de blokkering van Gerben Geertsema. Hierdoor kwam DIO op een 0-2 voorsprong.

Set nummer drie ging weer gelijk op. Pas bij een stand van 11-12 kon DIO langzaam aan weglopen. Dit kwam voornamelijk door uitstekend verdedigend werk van de Bedumers. Bij een stand van 13-20 leek het ook een gemakkelijke derde set te worden, maar niets was minder waar. Cito knokte zich terug in de wedstrijd en naderde DIO tot op één punt. De inhaalslag kwam net te laat voor de thuisploeg, want bij een stand van 23-24 was het DIO Bedum dat het winnende punt wist binnen te slaan.

Met nog één wedstrijd voor de boeg zit het seizoen er bijna op voor DIO Bedum. Over twee weken komt de nummer vijf Webton Hengelo langs in sporthal de Beemden. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

* Pelster Cito – DIO Bedum 0-3. Setstanden 23-25; 16-25 en 23-25.

No Replies to "DIO Bedum zet ongeslagen reeks voort"