Gouden optreden turnsters VIOS

Zeven turnsters van turnclub VIOS uit Warffum hebben hun eerste wedstrijd in de competitie van NTS B in Uithuizen geturnd. Zij deden dit niet onverdienstelijk, want er werden weer heel wat medailles mee naar huis genomen waaronder drie keer goud.

In de eerste wedstrijd kwamen zes turnsters in actie. Lisa de Winter, uitkomend in de categorie Instap D1 moest het opnemen tegen zeven andere turnsters. Zij begon op sprong, waar zij een mooie handstandoverslag turnde en een mooie hurksalto tot stand. Goed voor 13.550. Op brug turnde De Winter voor haar doen een prima oefening wat haar 12.600 opleverde. De balk was voor De Winter het derde toestel, echter werd hier een oefening geturnd onder haar kunnen, toch scoorde zij 12.300. Op vloer turnde zij een fantastische oefening wat haar 13.900 opleverde. Met een puntentotaal van 52.350 was het goud voor De Winter.

Louise Bolwijn, uitkomend in de categorie Pupil 1 D1 moest het opnemen tegen twaalf andere turnsters. Bolwijn begon op de vloer, dit was de eerste keer op muziek en de grote vloer. Ze vond dit ontzettend spannend, maar turnde en superoefening die goed was voor 14.000 punten. Op sprong turnde Bolwijn een handstandoverslag over de kast en een hurksalto tot stand. Die leverde haar 13.350 punten op. Op brug turnde ze een prima oefening. De opzwaai was echter iets te laag voor bonuspunten, maar met 12.800 scoorde ze prima. Met de balk sloot Bolwijn de wedstrijd af. Dit deed zij prima en met een mooie radslag tot stand op de balk scoorde zij 13.100. Met een puntentotaal van 53.250 was het zilver voor haar.

Annieka Reker, Julia Slob en Yuan Post, uitkomend in de categorie Pupil 2 D1 moesten het opnemen tegen negen andere turnsters. Het drietal begon op brug. Reker turnde een fantastische oefening wat goed was voor 14.433. Slob turnde voor haar kunnen ook een superoefening wat haar 13.067 opleverde. Post viel met ophurken en hierdoor scoorde zij lager met 12.233. Op balk lieten de turnsters zien wat zij allemaal kunnen. Zij pakten hier de eerste drie cijfers. Reker en Post hadden een val met de radslag, maar Slob bleef staan en turnde met een lagere D-score de beste oefening. Zij kwam tot een score van 12.550. Reker kreeg een 12.500 en Post kwam tot 12.250.

Ook op vloer turnde het drietal keurig. Voor Reker en Slob was dit de eerste keer op muziek wat het extra spannend maakte. Reker scoorde 13.850, Slob 13.650 en Post 13.800. Het laatste toestel was de sprong. Hier turnt het drietal een handstandoverslag over de kast en een hurksalto tot stand. Reker deed dit uitstekend, maar kreeg van de jury slechts het achtste cijfer, te weten een 12.975. Slob turnde voor haar kunnen een geweldige handstandoverslag en zij scoorde 13.250. Post turnde twee stabiele sprongen wat haar 13.050 opleverde. Met een puntentotaal van 53.758 was het goud voor Reker, daarop volgde Slob met zilver met een puntentotaal van 52.517 en om het VIOS-podium compleet te maken volgde daarop brons voor Post met een puntentotaal van 51.333.

Esmée Koning turnde in de andere baan in de categorie Jeugd 2 supplement G en moest het opnemen tegen zestien andere turnsters. Zij begon sterk op balk en liet een mooie oefening zien wat goed was voor 11.900. De vloer was spannend voor Koning. Het was namelijk de eerste keer dat ze op muziek een arabier flikflak sprong. Die ging niet goed en dus werd besloten om voor iets anders te kiezen. Een goede keuze, want hierdoor scoorde zij het hoogste cijfer met 11.550. Op sprong deed ze twee keer een handstandoverslag met plank over de pegasus. Dit vindt ze normaliter echt lastig, maar ze wist het beste uit zichzelf te halen en scoorde 10.375. Koning sloot de wedstrijd af met een super brugoefening die goed was voor 11.900. Met een puntentotaal van 45.075 ging het goud naar haar.

Tessa Kool turnde in wedstrijd 3 in de categorie Jeugd 1 D1 en moest het opnemen tegen negen andere turnsters. Zij begon op sprong, waar zij twee keer een prima handstandoverslag over de pegasus sprong. Dit leverde haar 11.175 op. Op de brug, het favoriete onderdeel van Kool, scoorde zij hoog. Zij pakte met een mooie oefening het eerste cijfer: 14.433. Op balk turnde Kool ook prima. Aan het einde werd het nog even spannend. Kool zou salto achterover af doen, maar toen zij op het puntje van de balk stond, maakte ze een rare wankeling. Kool bedacht zich niet en zette snel af voor haar salto om een val te voorkomen. De oefening was goed voor 12.800. Op vloer turnde zij een superoefening, wat haar maar liefst 14.000 punten opleverde. Met een puntentotaal van 52.408 was het goud voor Kool.

Op 20 mei turnen de zeven turnsters hun tweede voorwedstrijd in Loppersum. Dan wordt bekend wie er doorstromen naar de provinciale kampioenschappen. Het ziet er voor de zeven turnsters goed uit door hun geweldige prestaties. Trainster Sandra Bosman kon niet anders dan tevreden terugkijken op een geslaagde dag.

No Replies to "Gouden optreden turnsters VIOS"