Lambers haalt finale voor GAV Unitas

Nienke Lambers (Jeugd F) van GAV Unitas uit Usquert heeft zaterdag haar tweede NTSA-wedstrijd in Uithuizen geturnd. Halverwege vorige maand was ze tweede geworden. In de tussenliggende tijd is er hard gewerkt aan de balkoefening. Zaterdagmorgen was er in de eigen zaal nog hard getraind. In de derde wedstrijd moest ze tegen vijftien andere turnsters aantreden. Net als bij de vorige wedstrijd waren er nu ook weer veel afzeggers, anders had ze vierentwintig tegenstanders gehad.

Lambers begon als eerste op de brug. Ze turnde alles netjes door, bortwaartsom, hoge opzwaai, ophurken, driekwart reus, wegzetten voor –achterzwaai en salto af. Haar hoge opzwaai werd niet geteld, waardoor ze een bijzondere eis miste en dus ook 0,5 punt. Ook na protest werd het halve punt er niet bij geteld. Uiteindelijk kreeg ze een D-score van 2.4 en eindscore van 11.0 punten, het achtste cijfer van de groep.

Haar tweede toestel was de balk. Hier was ’s morgens nog hard op getraind. Haar sprongserie turnde ze netjes in verbinding maar hadden wel iets meer beenspreiding en hoogte kunnen hebben. De fouettedraai werd netjes uitgevoerd en met de radslag bleef ze keurig op de balk staan. Ook de salto achterover van de balk werd mooi hoog en netjes uitgevoerd. Ze verliet de balk zeer tevreden, haar doel was geslaagd. Van de jury kreeg ze een D-score van 3.3 en een eindcijfer van 11.4 punten. Dit was het derde cijfer van de groep.

Vol vertrouwen ging ze naar de vloer. Tijdens de training wordt er hard geoefend op de serie arabier-flik flak- salto achterover. Dit lukt nog niet altijd en daarom werden er twee series van gemaakt. Haar eerste serie was een arabier-salto achterover, een mooi sprongserie, spagaatsprong-kattesprong en als slotserie arabier-flik flak-kaats. Op een aantal schoonheidsfoutjes na was het een prima oefening. Haar D-score werd 3.4 en het eindcijfer kwm op 11.1 punten uit. Dit was het achtste cijfer van de groep.

Na drie toestellen lagen de cijfers erg dicht bij elkaar en alles was nog mogelijk. Normaal springt Lambers twee mooie handstandoverslagen dus het zou geen probleem moeten zijn om op het podium te komen. Maar zoals het dit seizoen al vaker gaat met de Unitas-dames, ging het nu niet helemaal goed. Bij de eerste overslag over de pegasus kwam Lambers net niet helemaal uit waardoor ze haar overslag met hele kromme benen inzette. De tweede sprong zag er, zoals verwacht, keurig uit. Voor haar eerste sprong kreeg ze een 10.167 en haar tweede leverde een 11.033 op. Het gemiddelde van de twee sprongen telde en dus kreeg ze als eindcijfer 10.6 punten en daaat was het zevende cijfer van de groep.

Dit zorgde er meteen voor dat er geen podiumplaats meer voor Lambers in zat. Ze eindigde op de vijfde plaats met een totaal van 44.1 punten. De cijfers lagen erg dicht bijelkaar, want de nummer drie had slechts 0,283 punt meer. Het podium miste Lambers, maar ze hield wel een finaleplaats aan de wedstrijd over. Over twee wedstrijden was ze namelijk vierde geworden met een totaal van 88.441 punten. De nummer één had slechts 0.668 punt meer. Dit betekent dat de dames in de top heel dichtbij elkaar zitten qua niveau erg aan elkaar gewaagd zijn. Op 10 juni kunnen ze nog eens laten zien wie alles het beste onder controle heeft. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door GAV Unitas in sporthal de Mencke in Uithuizen.
Trainster Linda Uilhoorn kijkt toch tevreden terug op de wedstrijd. Het podium net niet halen hoort er volgens haar ook bij. ‘Ik weet dat Nienke het kan en we gaan er gewoon er weer voor op 10 juni’, zegt Uilhoorn.

No Replies to "Lambers haalt finale voor GAV Unitas"