Moeizame overwinning heren LSV

Voor de volleybalheren van LSV stond zaterdag de lastige thuiswedstrijd tegen Dovo/Hujades H1 op het programma. Ondanks de lage notering op de ranglijst is Dovo een ploeg die niet zomaar verslagen wordt. Dat bleek, want LSV had het in de eigen Boshal in Loppersum erg moeilijk tegen een goed spelende tegenstander. Uiteindelijk wonnen de gastheren op zijn Zeeuws. Het worstelde, maar kwam boven en sloot het duel uiteindelijk winnend af.

Zonder zelf groots te spelen nam LSV in de eerste set een kleine voorsprong: 13-10. Dovo maakte veel fouten en wist aanvallend weinig indruk te maken. Dat laatste veranderde trouwens gaandeweg de partij. De Lopsters speelden echter als los zand. Er was weinig te zien van een ploeg die het hele seizoen al uitblinkt door als een hecht team op te treden. Zodoende was er in de eerste set weinig te beleven. Op 22-22 zorgden een netroller en een discutabele bal in voor de eerste voorsprong in de set voor Dovo: 22-24. LSV snoepte nog een puntje, maar wist setverlies niet te voorkomen.

In de tweede set ging de ploeg uit Doezum beter spelen en bleef het aan Lopster zijde allemaal moeizaam. Dovo nam een 8-10 voorsprong, waarna aanvoerder Wouter Haak zijn ploeg bij de hand nam. LSV scoorde vijf punten op rij waardoor het op voorsprong kwam, maar wat belangrijker was, de ploeg toonde weer strijdlust. Vooral door veel servedruk trokken de gasten de stand weer gelijk: 15-15. Beide ploegen scoorden daarna om en om, maar boven de twintig stokte de productie bij Dovo opeens. De verder veel scorende Pieter van der Hoek kreeg een sterk blok tegenover zich waardoor de thuisploeg naar 24-20 kon uitlopen. Dit was genoeg voor de setwinst en zo stonden beide ploegen weer gelijk.

Dat het een rare partij was, werd in de derde set wel duidelijk. De Lopsters speelden erg wisselvallig en Dovo bleef constant spelen. De setstanden waren dan ook bijzonder. LSV kwam 7-3 voor, even later stond het 9-10 en via 13-11 kwamen ze met 13-16 achter. Een time-out hielp de thuisploeg ook niet en toen het even later 20-22 stond, leek de ploeg uit Doezum aan het langste eind te zullen trekken. Wat daarna gebeurde was kenmerkend voor de set. Dovo maakte maar liefst vijf fouten op rij en gaf de set zomaar weg: 25-22.

Gelukkig voor het publiek ging het niveau in de vierde set weer omhoog. LSV stond blokkerend goed en ontwikkelde serverend weer voldoende druk om de tegenstander onder druk te zetten. Via 9-5 liepen ze uit naar 13-8. Dovo bleef echter voor iedere bal vechten en daardoor bleven ze in de buurt van de Lopsters. Vooral de serve van Rick Visser zorgde voor veel onrust bij LSV. De jonge, goed spelende buitenaanvaller Arnoud Buter trok de stand zelfs weer gelijk: 19-19.

Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe wat een paar schitterende rally’s opleverde. Een discutabele uitbal van Dovo (via het blok) was het breekpunt. LSV sloeg een gaatje en dat gaven ze niet meer weg. Zo won de thuisclub wel, maar verspeelden ze ook een set. De concurrentie deed dat echter niet zodat de stand aan kop nu bijzonder spannend is. LSV H1 staat eerste met 75, Trias H2 tweede met 74 en Donitas H4 derde met 73 punten. Trias speelt eerst tegen nummer vier Winkhem H1, terwijl LSV en Donitas elkaar in het laatste duel van het seizoen in Groningen treffen.

* LSV Loppersum – Dovo Doezum 3-1.
Setstanden 23-25, 25-21, 25-22 en 25-22.

No Replies to "Moeizame overwinning heren LSV"