Reserves LSV hebben titel op zak

Op een maandagavond kampioen worden in een vrij sfeerloze sporthal in Veendam is niet het mooiste scenario, maar de volleyballers van LSV heren 2 uit Loppersum waren er niet minder blij om. Door een ruime en vrij gemakkelijke 0-4 overwinning op LIS heren 3 zijn de Lopsters niet meer in te halen door de concurrentie en promoveert het team naar de 3e klasse.

Enigszins gespannen reisden de mannen af naar Veendam in de wetenschap dat er minimaal met 3-1 gewonnen moest worden om het kampioenschap veilig te stellen. En die spanning was niet onterecht, want zaterdag speelde LSV thuis tegen hetzelfde team en bleven de heren op 2-2 steken.

Het feit dat de enig overgebleven concurrent LIS heren 2 op het veld naast LSV tegen DIO Bedum speelde, en uiteindelijk gemakkelijk wist te winnen, versterkte de spanning wellicht nog een beetje. Al snel in de wedstrijd bleek dat de zenuwen niet nodig waren, want LSV was een paar maten te groot voor de thuisploeg. De Lopsters speelden heel degelijk, maakten weinig fouten en wisten de gaten in de verdediging van LIS uitstekend te vinden. In ruim een kwartier stond er 11-25 op het scorebord en was de ploeg nog maar twee sets verwijderd van het kampioenschap.

De tweede set begon moeizaam (4-0), maar nog voordat de tien punten bereikt waren was de schade alweer hersteld. LSV pakte het spel van de eerste set weer op en won ook de tweede set eenvoudig: 15-25. Ook in de kampioensset had LIS weinig te vertellen. Op 10-17 lieten de gasten ze nog een paar puntjes terugkomen, maar het gat was te groot om het LSV nog echt lastig te maken. De aanstaande kampioenen liepen uit naar 18-24 en een prachtige hotse-knotse-begonia-rally bezorgde LSV het felbegeerde kampioenschap.

Voor de volledigheid werkten beide teams nog een vierde set af en ook deze werd simpel door de Lopsters gewonnen: 15-25. Na de wedstrijd werd het team, bestaande uit Erik Bloema, Mark van Doorn, Johan Dallinga, Theo Lueks, Leon Rozema, Jan Kornelius, Cor Haak en Johan Schansker, namens het bestuur van LSV gefeliciteerd en getrakteerd door Esther Doff.

Nadat de mannen op de gevoelige plaat waren vastgelegd, werd het kampioenschap onder het genot van een hapje en een drankje in de kantine bescheiden gevierd. Hopelijk werkt dit succes als inspiratiebron voor ‘grote broer’ LSV heren 1. Zij gaan zaterdag 22 april om 19.30 uur in de Aclo in Groningen proberen om tegen concurrent Donitas eveneens het kampioenschap binnen te slepen.

No Replies to "Reserves LSV hebben titel op zak"