Turnsters VIOS presteren in Uithuizen

Zes turnsters van VIOS Warffum hebben hun tweede NTS A wedstrijd geturnd en deden dat in sporthal De Mencke in Uithuizen. Voor de vier derde divisie-turnsters Madelief Hendriks, Marilynn Raat, Lian Rijzebol en Denise Raat was het de laatste KNGU-wedstrijd van het seizoen en tevens het provinciaal kampioenschap. Voor de twee vierde divisie-turnsters Vera Bijsteveld en Mare Kraaijenzank was er nog kans om zich te plaatsen voor de provinciale titelstrijd.

In wedstrijd één kwamen alle vier de derde divisie-turnsters in actie. Madelief Hendriks en Marilynn Raat komen uit in de categorie pupil 1 N3. Zij begonnen op sprong. Beide turnsters sprongen over de pegasus een handstandoverslag tot stand. Als tweede sprong deed Hendriks een arabier-streksprong en Raat een streksalto tot stand. Dit deden zij prima. Hendriks scoorde 13.250 en Raat 13.933 punten.

Het tweede toestel was rek. Beide turnsters lieten hier een mooie oefening zien. Hendriks scoorde 13.233 en Raat 13.533 punten. De balk was het derde toestel voor het tweetal. Beiden wisten op de balk te blijven en turnden een keurige oefening. Hendriks scoorde 12.067 en Raat 12.533 punten. De vloer was het laatste toestel, waar beide turnsters eveneens een mooie oefening lieten zien. Daarentegen viel het cijfer (12.900) voor Hendriks wel wat tegen. Raat scoorde 14.067. Hendriks eindigde de dag met een totaalscore van 51.450 op de tweede plek. In de competitie scoorde zij 102.983 en hiermee werd Hendriks ook tweede van Groningen. Raat eindigde de dag met een totaal van 54.066 op de eerste plek. In de competitie scoorde zij 107.225 en hiermee werd zij provinciaal kampioen 2017.

Lian Rijzebol kwam uit in de categorie Jeugd N4. Zij begon haar wedstrijd op de balk. Hier turnde ze een zeer matige oefening en dit was terug te zien in de score met 8.900 punten. Op de vloer leverde ze een keurige oefening af met een mooie arabier flikflak-salto, goed voor 12.433. Op sprong turnde Rijzebol twee keer een half in-half uit. Dit deed zij netjes en wist 11.067 te scoren. Het laatste toestel was de brug. Het doel was om op de voeten te landen met salto af en dit deed zij keurig. Rijzebol scoorde 12.300 en eindigde de dag met een totaalscore van  44.700 punten. Daarmee belandde ze net naast het podium op de vierde plaats. In de competitie scoorde zij 92.059 en eindigde ze als vierde van Groningen.

Denise Raat kwam uit in de categorie Junior D. Zij begon haar wedstrijd op vloer. Vloer is lastig, omdat niet alle elementen in Warffum goed te trainen zijn. Door de harde ondergrond, waarop getraind moet worden in Warffum kampt de 14-jarige turnster ook nog met een knieblessure. Zij probeerde er het beste van te maken en scoorde uiteindelijk 10.267. Op sprong ging Raat twee keer een half in-half uit springen over de pegasus. De knieklachten speelden hier ook bij op, maar Raat haar sprongen waren goed voor 11.700. Op brug turnde ze een redelijke oefening. Met de zolendraai ging zij twee keer rond en salto halve draai af lukte niet. Toch scoorde zij het derde cijfer met een 9.833.

Het laatste toestel was de balk. Hier kwamen toch nog even de zenuwen boven, echter bleef Raat deze keer wel staan met arabier en radslag. Ze viel wel met pirouette.  Raat scoorde op balk 8.767 en eindigde de dag als zevende met een totaalscore van 40.567 punten. In de competitie scoorde zij 83.901 en werd ze vierde van Groningen.

In de laatste wedstrijd kwamen de twee vierde divisie turnsters Vera Bijsterveld en Mare Kraaijenzank in actie in de categorie Jeugd F. Beide turnsters begonnen sterk op brug, hier was dan ook de afgelopen weken hard op getraind. Bijsterveld scoorde 12.700 en Kraaijenzank 12.033. De balk was het tweede toestel. Hier had Bijsterveld last van zenuwen, waardoor de oefening rommelig verliep. Zij scoorde 9.633. Kraaijenzank turnde daarentegen een fantastische oefening wat goed was voor 11.733. Dan het derde toestel de vloer. Bijsterveld was geblesseerd aan haar enkel en had al drie weken niet meer getraind op vloer. Ondanks de pijn in haar enkel maakte zij er het beste van en scoorde 11.200.

Kraaijenzank had na de laatste wedstrijd haar oefening wat aangepast, echter miste zij deze keer haar eis voor de gymnastische springen en scoorde 11.067. Sprong was het laatste toestel. Bijsterveld had na het blesseren van haar enkel nog niet weer gesprongen. Zij was vastberaden en wilde met de plank springen. Zij wist hier een redelijk cijfer te pakken, namelijk 10.850. Kraaijenzank heeft altijd wat moeite met de sprong, toch maakte ze er het beste van en sprong voor haar doen twee keer een mooie handstandoverslag, wat haar 10.417 opleverde.

Bijsterveld eindigde met een totaalscore van 44.383 op een verrassende derde plek. Samen met een eerste plek was dit voldoende om zich voor het provinciaal kampioenschap te plaatsen, dat op 10 juni in Uithuizen zal plaatsvinden. Kraaijenzank eindigde met een totaalscore van 45.250 punten op de eerste plek. Samen met een vierde plek heeft ook zij zich voor de provinciale titelstrijd weten te plaatsen. Sandra Bosman kijkt terug op een geslaagde wedstrijddag. Alle verbeterpunten zullen weer worden meegenomen.

No Replies to "Turnsters VIOS presteren in Uithuizen"