Reserves Farmsum kloppen buurman NEC

Op sportpark Tuikwerd in Farmsum stond zondag de ‘derby delle basse frazioni’ oftewel de derby der lage dorpen op het programma. De reserves van Farmsum namen het op tegen buurman NEC Delfzijl. De Farmsumers beslisten het duel met 4-2 in hun voordeel.

Aangezien het treffen voor de spelers en liefhebbers van het edele voetbalspelletje in de regio word gezien als de laatste echte Farmsum-Neptunia, werd van tevoren door beide ploegen geregeld dat er om meer dan alleen drie punten gestreden moest worden.
Er werd een bedrijf bereid gevonden om een heuse Derbystar-wedstrijdbal te sponsoren en er werd onderling besloten dat die wedstrijdbal een jaar bij de winnaar van de clash mocht vertoeven.

De wedstrijd zou onder de bezielende leiding staan van oud KNVB-scheidsrechter Bart Tjalma en aangezien de Farmsumer keeper Kevin Meertens nog geblesseerd was, werd zijn plek ingenomen door Tim Noorman, een speler met een rijk Neptunia-verleden. het duel ging gelijk op en beide ploegen deelden wat speldenprikjes uit. In de 10e minuut kreeg een Delfzijlster middenvelder de bal op 25 meter van de goal aangespeeld en met een heus zondagsschot verdween het nieuwe leder in de bovenhoek. Een prachtige goal die de voorsprong betekende voor NEC: 0-1.

Na die goal kreeg Farmsum een licht veldoverwicht en het beloonde zichzelf in de 21e minuut. Middenvelder Ron Hemmes bezorgde de bal bij Herbert van Brugge die op snelheid zijn man passeerde en onberispelijk binnenschoot: 1-1. Slechts vijf minuten later was het diezelfde Herbert van Brugge die attent reageerde op een foute terugspeelbal van de Delfzijlster verdediging en zodoende keeper Erik Roels kon omzeilen en de roodgelen op een 2-1 voorsprong schoot. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust gingen beide ploegen vol op de aanval spelen hetgeen een boeiende en open wedstrijd opleverde. Toch was het de thuisploeg die weer mocht juichen. Herbert van Brugge zette na een geslaagde actie aan de zijlijn de bal voor het doel en het was spits Alwin Schuitema die de marge naar 2 doelpunten schoot: 3-1.

NEC Delfzijl liet het hier echter niet bij zitten en voerde de druk op. Het was aan keeper Tim Noorman te danken dat Farmsum een marge van twee doelpunten voorsprong nog wist te behouden. Toch moest Noorman in de 70e minuut de bal uit het doel vissen omdat NEC na een leuke aanval de aansluitingstreffer op het scorebord schoot: 3-2. De spanning was daarmee volledig terug in de wedstrijd en beide ploegen gaven alles om een goed resultaat te behalen. Dat leverde voor beide doelen hachelijke situaties op maar geen doelpunten.

Tot de 86e minuut althans. Herbert van Brugge perste nog een keer alles eruit en gaf de bal na een lange sprint hard voor het doel langs. De verdediger van NEC werd op zijn hielen gezeten door spits Alwin Schuitema en de Delfzijlster was daar zo van onder de indruk dat hij de bal achter de eigen doelman schoot: 4-2. Dit was tevens de beslissing in de wedstrijd en de eindstand.

Het betekende een prima resultaat voor het trainersduo Jannie de Boer-Groenhagen en Kevin Meertens dat zichtbaar opgelucht was met de behaalde overwinning. Na de wedstrijd zou het nog lang onrustig blijven in de kantine en werd er door beide ploegen deelgenomen aan het traditionele Neut’n Schaiten. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen NEC Delfzijl 3. De aanvang op sportpark Tuikwerd is tien uur.

No Replies to "Reserves Farmsum kloppen buurman NEC"