Vierde titel volleybalheren GAV Unitas

Voor de heren volleyballers van GAV Unitas uit Usquert was het zaterdag er op of er onder. De laatste uitwedstrijd moest beslissen wie dit seizoen kampioen zou worden in de 2e Klasse. Samen met VIOS Kolham waren de Usquerders nog in de race voor de titel. GAV Unitas speelde in Groningen tegen Oranje Nassau en VIOS moest aantreden bij Oryx.

Beide teams wisten op voorhand dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden. Psychologisch gezien had GAV Unitas een klein voordeeltje, want men had nog niet zo lang geleden in een rechtstreekse confrontatie met VIOS afgerekend. Een ander pluspuntje was dat de Usquerders later dan hun concurrenten speelden. Ze wisten dus wat ze moesten doen. Althans, dat zou je verwachten. Dat was echter niet het geval, want de digitale wedstrijdformulieren waren niet voorhanden en dus wisten de heren van Unitas niet wat de uitslag van hun directe concurrent was. Om kampioen te worden moest er hoe dan ook gewonnen worden.

De eerste set bleek het onderlinge verschil niet ver uit elkaar te liggen het ging ook lang gelijk op. Onder luide aanmoedigingen van het publiek, dat in grote getale naar de wedstrijd was gekomen, wisten de heren van GAV Unitas de eerste set te winnen.

Ondertussen waren de heren van VIOS in de stad-Groninger sporthal gearriveerd.  Zij kwamen kijken wat de uitslag van de wedstrijd zou worden en of er naderhand een fles champagne ontkurkt zou kunnen worden.

De Kolhamsters zagen een tweede set waarin door beide teams weer hard voor de winst werd gestreden. Aan het einde van de set wist GAV Unitas weer een gaatje te slaan en die werd ook niet meer weggegeven. Daarmee kwam de tusssenstand op 0-2 te staan en was de titel weer een stap dichterbij gekomen.

De spanning werd merkbaar en vertaalde zich in het spel van GAV Unitas. Ze kregen geen vat op hun tegenstander. De derde set liep het eenvoudigweg niet bij de titelkandidaat, waardoor de aanval niet gevaarlijk genoeg was en Oranje Nassau dan ook de leiding wist te nemen. Aan het einde van de set moest de beslissing vallen en die viel in het voordeel van Oranje Nassau: 1-2.

Omdat Oranje Nassau zichzelf in de wedstrijd terug kon knokken, was het belangrijk hoe de vierde set zo aflopen. Het werd dan ook weer een spannende set met aan beide kanten goede aanvallen. Kleine foutjes werden meteen afgestraft. Door een goede reeks opslagen wisten de heren van GAV Unitas een gaatje te slaan. De voorsprong die ze zichzelf daarmee verschaften, gaven ze niet meer weg en de set werd dan ook gewonnen. De wedstrijd was gespeeld en met 1-3 door de Usquerders gewonnen.

Nu was de uitslag van de wedstrijd tussen Oryx en VIOS belangrijk. De Kolhamster heren keken allesbehalve vrolij na het laatste fluitsignaal, want ze hadden zelf met 3-2 weten te winnen. Te weinig om kampioen te worden, want GAV Unitas had in totaal twee punten meer verzameld. Het kampioenschap in de 2e Klasse was een feit en het betekende tevens de vierde titel op rij.

No Replies to "Vierde titel volleybalheren GAV Unitas"