Volleyballers LSV grijpen naast titel

De mannen van LSV stonden er breed lachend bij na afloop. Net naast de titel gegrepen en toch tevreden. Het lijkt tegenstrijdig, maar de reden is verklaarbaar. Was het kampioenschap gehaald, dan was daar de verplichte promotie naar een klasse waar ze in principe niet veel te zoeken hebben met deze selectie.

Niet dat ze geen feestje wilden vieren, maar het was goed zo. Tegenstander Donitas kon zich door de 3-1 winst opmaken voor PD-wedstrijden en de Lopsters hadden al zin in hun geliefde broodje shoarma. Maar niet voordat zij hun, in grote getale opgekomen, publiek hadden bedankt en zij de presentjes van het bestuur in ontvangst hadden genomen. De felicitaties gingen naar Trias H2 dat op de laatste wedstrijddag zonder te spelen kampioen werden. Zij moeten het volgend seizoen in de promotieklasse proberen.

Dat er vooraf aan de partij sprake was van spanning is normaal. Enkele spelersvrouwen vroegen zich af waarom hun wederhelft zo stil en kortaf was deze zaterdag. Toen het beginsignaal eindelijk geklonken had, waren de zenuwen snel verdwenen. Het werd dan ook een mooie avond met drie sets prima volleybal. Graadmeter was de eerste set. LSV kwam goed uit de startblokken en kwam met 4-8 voor. Donitater Robin Hagenauw kwam hierna aan de opslag. Zijn serve bleek de hele partij van grote waarde en ook nu want Donitas trok weer bij tot 8-9.

Waar de ploeg uit Loppersum normaal gesproken veel scoort over mid was het tot nu toe niet het geval. Spelverdeler Jurjen Haak kon zijn midspelers moeilijk vinden dus ging de aanval vaak via zijn neef Wouter. Gelukkig zat hij prima in de partij en scoorde hij veelvuldig. De studenten legden daar een degelijke pass en gevarieerd aanvalsspel tegenover. Daarbij hadden zij in mid Kamiel Kamminga iemand die zich aanvallend wist te onderscheiden.

Nadat er een paar foutjes in het spel van LSV waren geslopen moesten zij op 18-16 in een time-out vluchten. Dat bleek te helpen want even later stond het 19-19. Beide ploegen waren op de tribune ook goed vertegenwoordigd, wat een prachtige sfeer opleverde. Twee supportersgroepen die elkaar daar qua aanmoediging en lawaai ook in evenwicht hielden. De enige die niet helemaal in balans was, was de man op de bok. Waarom hij in deze belangrijke pot niet de steun had van een tweede scheids is volstrekt onduidelijk. Gevolg was wel dat hij een aantal situaties niet goed beoordeelde.

Boven de twintig bleef het echter ontzettend spannend omdat beide ploegen veel verdedigden, voor iedere bal gingen en aanvallend mooie ballen scoorden. Na een slechte setup prikte Donitas de bal in het net waardoor LSV als eerste op setpunt kwam: 23-24. In de rally die volgde speelden de studenten de bal vier keer, maar dit werd niet opgemerkt door de onpartijdige. De rally ging daarna over en weer waarna het punt uiteindelijk toch naar Donitas ging: 24-24. Het volgende setpunt was weer voor de gasten, maar de aanval van Donitas verdween via het Lopster blok net uit waardoor het weer gelijk stond. Een half mislukte serve bracht de thuisploeg op 26-25. Deze werd door Bert Vink vakkundig weggemept. Wouter Haak sloeg het volgende punt binnen. De daaropvolgende opslag ging in het net. Donitas profiteerde daarna optimaal van de foutjes bij LSV. Een killblok en een ketser op hun serve bracht ze de, toch ietwat gelukkige, 29-27 setwinst.

Set twee en drie eindigden beide in 25-17 voor Donitas, die hierdoor de Ppromotoe- degradatiewedstrijden binnen hadden. LSV rechtte daarna voor de laatste keer dit seizoen de rug. Het werd een waardige afsluiter van het seizoen. De gasten kwamen met 4-6 voor, Donitas vocht zich terug naar 9-8, waarna LSV weer uitliep naar 16-19. Aangezien beide ploegen de verdediging prima voor elkaar hadden, werd het publiek getrakteerd op lange rally’s.

Na een dubieuze aanvalsfout op de antenne en de volgende telfout leken de Lopsters even van slag. Ze herpakten zich op 23-23, waarna ze terecht de laatste set pakten met 23-25. Na afloop was de teleurstelling van zeer korte duur. Vooral na de presentjes, uitgereikt door bestuur en publiek.

‘Het is een prachtig seizoen geweest. Wie had verwacht dat wij voor het kampioenschap zouden spelen, hadden we voor gek verklaard. En kijk eens naar de eindstand. Het beste gemiddelde is voor ons. En vandaag was het fantastisch. Er waren zoveel supporters meegekomen en er was een heerlijke sfeer op de tribune. In de promotieklasse hebben wij niets te zoeken, dus het is goed zo’, liet de clubleiding na floop van het duel weten.

Eindstand:
vv Trias HS 2	22 - 78	63 - 28 2108 - 1890 Kampioen
Donitas HS 4	22 - 77	63 - 30	2129 - 1882 Promotie-/degradatiewedstrijd(en)
LSV HS 1	22 - 76	63 - 28	2126 - 1812

No Replies to "Volleyballers LSV grijpen naast titel"