Vijfdeklasser Meedhuizen opnieuw stuurloos

Het rommelt binnen de gelederen van vijfdeklasser Meedhuizen. Het bestuur van de vereniging is kennelijk niet in staat om de neuzen allemaal dezelfde richting op te krijgen. ‘Haantjesgedrag’ heeft inmiddels geleid tot het vertrek van trainer Hemmo Kuipers en Hans Zijlstra die zich vooral met organisatorische zaken zou bezighouden. Beide voetballiefhebbers werden in januari van dit jaar nog met veel bombarie binnengehaald nadat Erik Wildeman zijn taken had neergelegd.

Het is opmerkelijk dat Wildeman, een half seizoen geleden vrijwillig aan de klus als trainer begonnen, het bijltje er bij neer gooide omdat hij het team niet op de rit wist te krijgen en dat Kuipers en Zijlstra tegen het zelfde probleem aan lopen.

‘Ik ben vrij direct in mijn benadering en verwacht van een bestuur dat ze je steunen in je beslissingen als trainer. Maar als de bodem onder je voeten wordt weggetrokken omdat er teveel mensen iets in de melk te brokkelen willen hebben, dan kun je er beter mee stoppen. Het kan niet zo zijn dat een technische staf alleen maar kan functioneren bij de gratie van het fiat van een bestuur of spelers die zich ook nog eens met de gang van zaken denken te moeten bemoeien’, vindt Kuipers en vervolgt: ‘Als ik een beslissing neem, dan doe ik dat niet zonder reden. Toen Hans en ik zijn aangesteld hebben we meteen duidelijk gemaakt welke kant we op wilden en was men het overal mee eens. Het bestuur wil op voetbaltechnisch gebied gewoon niet doorpakken en nu wordt overal tegen geageerd. Zeggen ze dat de chemie tussen groep en trainer er niet meer is.’

Hij moet eigenlijk een beetje lachen om het oeroude cliché, dat volgens hem moet verhullen dat hij en Zijlstra de vinger op de zere plek van de vereniging hebben weten te leggen en kennelijk teveel heilige huisjes zijn binnengedrongen.

Voorzitter Arnoud Stoppels van Meedhuizen wil niet veel kwijt over de kwestie, maar vertelt wel dat het besluit is gevallen omdat er ‘wat dingetjes’ zijn gebeurd. ‘Hemmo heeft eisen gesteld aan de groep die de spelers in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Hij had dat onderwerp beter op een ander moment aan kunnen snijden’, aldus de preses. De kogel die Kuipers heeft afgevuurd vormde kennelijk het sluitstuk van een aaneenschakeling van gebeurtenissen waarbij de groep volgens Stoppels ook nog eens ‘tot onder de graszoden’ door de oefenmeester werd gekleineerd.

Welke eisen er door de coach zijn gesteld en wat er precies is voorgevallen wil Stoppels niet kwijt. ‘Er is besloten om met Hemmo te praten alvorens we naar buiten treden. Het heeft nu geen zin om met de beschuldigende vinger naar iemand te wijzen. Het is triest genoeg dat we tot deze beslissing zijn gekomen. Dit wil je als vereniging niet. We zullen het deze competitie nog wel uitzingen en richten ons qua coaching op het nieuwe seizoen’, vindt de voorzitter.

Boekte Meedhuizen onder Kuipers nog een paar aardige successen, inmiddels gaat het weer bergaf met de groenwitten. In Scheemda ontaardde de confrontatie met de plaatselijke trots in een beschamende vertoning die met 5-2 verloren ging, waarna men tegen Holwierde met 5-0 het schip in ging. Daarna kwam het tot de breuk tussen Kuipers en Meedhuizen. Zaterdag stond er een thuiswedstrijd op het programma en ging het vlaggenschip zonder kapitein en stuurman met 0-9 onderuit tegen het Winschoter WVV. Onderaan het wedstrijdformulier prijkten volgens de verhalen bij het vakje ‘Technische staf’ nog wel de namen van de inmiddels ontslagen Kuipers en Zijlstra.

No Replies to "Vijfdeklasser Meedhuizen opnieuw stuurloos"